David pomaže suprugi koja je u vegetativnom stanju, kaže da ima nade…

Podijeli članak:

Brazilac David César nedavno je na društvenim medijima potražio pomoć, pa je tako priča o ovom samozatajnom i požrtvovnom muškarcu stigla u fokus javnosti. On se, naime, već nekoliko godina brine o supruzi Bruni de Sousa koja je u vegetativnom stanju. Zato je izgubio posao, a novac mu je potreban kako bi mogao platiti troškove skrbi za svoju suprugu.

Priča je to o ljubavi i hrabrosti koju je podijelio na internetu dok se neumorno bori za dobrobit žene koju obožava.

Te kobne 2018. godine Bruna i David zajedno su gledali TV. Bio je posve uobičajen dan. No Bruni je iznenada pozlilo. Imala je konvulzije i kardiorespiratorni arest, prenosi BrightSide.TRENDING 

“U svega tri minute nestali su svi vitalni znakovi. Požurili smo se u bolnicu i nakon 25 minuta su je uspjeli oživjeti, no predugo je bila bez kisika”, objasnio je David (25).

Ispričao je kako Bruna pati od stanja koje ne narušava osnovne funkcije živčanog sistema, ali je onemogućuje da doživi okolinu. To znači da je, drugim riječima, njegova supruga trajno u vegetativnom stanju.

Provela je u bolnici dvije godine, a od juna 2019. godine. otkad se vratila kući, David je preuzeo brigu o njoj. No kako je izgubio posao, ne može joj pružiti sve što joj treba. Iako je kod kuće, treba joj pomoć specijalista, lijekovi, hrana i razne druge potrepštine.

Radio je kao vozač, ali plaća nije bila dovoljna za Brunine potrebe. Zato se obratio javnosti za pomoć. Iako su mu do sad već mnogi pomogli, Brunini troškovi su sve veći.

“Još nije uspjela dobiti invalidsku penziju, no dvojica advokata volontera pomažu nam oko toga. Trenutno živimo od donacija”, ispričao je David.

Uprkos teškim trenucima, pojavio se tračak nade. Davidu su neurolozi otkrili kako u Kanadi postoje tretmani kojima doktori pomažu pacijentima kao što je Bruna. Ondje bi uz lijekove tokom tri godine mogla ići i na fizioterapiju. Trošak liječenja je veći od 17.700 eura, za ovaj siromašan par daleko veći od mogućnosti. Stoga se David opet obratio javnosti u nadi da će mu pomoći prikupiti novac.

Prošlo je više od pet godina otkako se Davidu i Bruni promijenio život. Ovaj mladi muškarac na Instagramu svakodnevno objavljuje uspomene na lijepe zajedničke trenutke prije bolesti, ali i napredak koji je Bruna postigla u liječenju.

Bez obzira na njezino stanje, jasno je kako je u svemu jedina konstanta samo Davidova bezuvjetna ogromna ljubav kojom svakodnevno obasipa Brunu.

(Radiosarajevo.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...