Dani zdravlja u Divičanima: Besplatni pregledi za žene u saradnji s udruženjem ‘Nada’

Podijeli članak:

U Divičanima su danas održani “Dani zdravlja” u organizaciji udruženja “Think Pink” u saradnji s lokalnim udruženjem “Nada” iz Jajca. Ovaj događaj posvećen je promociji zdravlja žena i omogućavanju besplatnih pregleda koji su od vitalnog značaja za rano otkrivanje bolesti., piše Jajce Online.

Jedan od ključnih ciljeva ovih “Dana zdravlja” bio je pružiti mogućnost mamografskog pregleda za žene. S veseljem možemo izvijestiti da je 52 žene dobilo besplatni mamografski pregled tog dana. Ovaj pregled je izuzetno važan za otkrivanje potencijalnih problema s dojkama i rano dijagnosticiranje bolesti, što može biti ključno za uspješno liječenje.

Također, 15 žena imalo je priliku obaviti ultrazvučni pregled dojke koji također ima važnu ulogu u otkrivanju promjena i mogućih patologija. Ova inicijativa je privukla veliki broj žena iz Divičana i okolnih područja koji su iskoristili priliku za besplatan pregled i brigu o vlastitom zdravlju.

– Ovim putem želimo zahvaliti Domu zdravlja Jajce koji je odobrio postavljanje privremene ambulante u Divičanima te angažmanu doktorice koja je obavljala preglede. Njihova podrška i angažman su bili ključni za uspješno provođenje ove inicijative.

Nadalje, veliko hvala svim ženama iz Divičana, zajedno sa sestrom Almom, koje su nas počastile svojom nazočnošću i podrškom. Bez njihove suradnje i sudjelovanja, ova inicijativa ne bi bila moguća. Njihova svjesnost o važnosti brige o zdravlju i podrška ovakvim događajima čine veliku razliku u zajednici.

Posebno zahvaljujemo Dini Hajdar na pruženoj usluzi prijevoza do Divičana i nazad. Njezin doprinos omogućio je ženama koje su se teško kretale ili su bile udaljenije da prisustvuju događaju i obave pregled.

Na kraju, veliko priznanje odlazi našim vrijednim volonterkama, poručili su iz Udruženja.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...

Pozorišne igre Bosne i Hercegovine, najstariji festival profesionalnih pozorišta u BiH, bit će održan...

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović...