Jajce Online
DRUŠTVO

‘Danas čestitaju zato što je izborna godina, a odbijali su pomoći’

Velibor Pudar otac Lane Pudar koja je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju oglasio se na Facebooku nakon što je premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg čestitao Lani na uspjehu.

Herceg je kazao da će Lana uvijek u Vladi HNK-a imati prijatelja i partnera. Nakon toga Lanin je otac u svojoj objavi ime i prezime premijera napisao malim slovima ustvrdivši da je odbio da nagradi Lanu.

“Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje “da nismo nagradili ni neke naše pa što bi Lanu”.

Da Lana je “dijete sa druge planete” i slučajno živi u HNK/HNŽ. Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS ‘Orka’ za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju.

U principu za sve ove godine KVS “orka” za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM. Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini.

I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarama sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje.” napisao je Pudar na svom Facebook profilu.

Povezane vijesti

Jovan i Almir zbog ljubavi trpe napade: Nije sigurno vratiti se u BiH

admin

Nove stanove najviše kupuju dijaspora i mlade obitelji u BiH

admin

Otkazana Čevljanska korida, evo i zbog čega

admin