Dan otvorenih vrata u Općinskom sudu Jajce

Podijeli članak:

Prilikom organiziranja manifestacije „Dan otvorenih vrata,“ Općinski sud u Jajcu posjetili su  maturanti opće gimnazije Srednje škole „Nikola Šop“ Jajce u pratnji njihove profesorice. Cilj je bio približiti im način rada suda. Tim povodom, u sudnici Suda pozdravnu riječ uputila im je Predsjednica suda, Milena Dramac, koja im je približila način rada suda i objasnila im kako izgleda tijek jednog suđenja.

Uz Predsjednicu suda, maturante je također pozdravio zamjenik Predsjednice, sudac Alem Ribić. On je maturantima govorio o odlikama jednog suca i ponašanju sudaca i drugih zaposlenih djelatnika u sudu.

Nakon suca Alema Ribića, riječ je preuzela Lana Meco, šefica sudske pisarnice. Ona je maturantima, kroz najjednostavnije primjere, objasnila način funkcioniranja pisarnice i formiranje sudskih predmeta. Nakon njezina govora, maturantima je omogućen i ulazak u  sudsku pisarnicu, a maturanti su razgledali i zemljišne knjige u zemljišno-knjižnom uredu ovog Suda.

Maturanti su pokazali veliko zanimanje za način rada suda te su ih Predsjednica i zamjenik Predsjednice pohvalili za interaktivnu suradnju.

Na samom kraju, Predsjednica je maturante primila u svoj ured gdje im je pripremljeno i osvježenje.

„Dan otvorenih vrata“ organiziran je 25. listopada na Europski dan pravosuđa koji se obilježava diljem Europe te je ovo druga godina za redom da Općinski sud u Jajcu organizira ovu manifestaciju.

 

 

(Općinski sud Jaje)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...