Dalić: Puno se mučimo i u grču smo, Modrić i Brozović ne mogu igrati i protiv Malte

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Kipar 1:0 u drugoj utakmici kvalifikacija za SP nakon što je u prvoj istim rezultatom izgubila kod Slovenije.

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Kipar 1:0 u drugoj utakmici kvalifikacija za SP nakon što je u prvoj istim rezultatom izgubila kod Slovenije.

Selektor Zlatko Dalić obratio se novinarima nakon teško izborene pobjede i tri dana prije još jedne kvalifikacijske utakmice na istom mjestu, ali protiv Malte.

“Dečki su bili nesigurni, u strahu od pogreške. Htio sam odmoriti Modrića, izvući ga ranije iz igre, ali nisam mogao jer nismo bili u stanju ranije potvrditi pobjedu s još jednim golom. U grču smo i to je evidentno. Igrači nisu na nivou. I ja sam do kraja strahovao od kiksa”, rekao je na početku Dalić.

Novinare je zanimalo zašto se Hrvatska toliko muči?

“Mijenja se priča u odnosu na Ligu nacija. Tamo smo protiv jakih reprezentacija igrali defenzivnije, a sada moramo biti ofenzivniji. Nama fali zajedničkog rada kako bismo izvršili tu transformaciju u igri i pristupu. Neće to baš ići kako smo mi zamislili. Ni gol koji smo dali nije bio iz neke izrađene akcije, nego iz kontre, polukontre”, odgovara Dalić.

Već u utorak Vatreni igraju treću utakmicu u šest dana. Hoće li biti promjena u momčadi za Maltu?

“Moram odmoriti Modrića i Brozovića, ne mogu i protiv Malte igrati. Vrsaljka ću također odmoriti na toj utakmici. Na bokove će ući dva nova, svježa igrača, Juranović i Melnjak jer zgusnute protivnike najlakše možemo probiti preko bokova”, otkrio je selektor Hrvatske.

Igrači i vi ste pod kritikama zbog loših igara i rezultata. Mislite li još uvijek da će 22 boda biti dosta za prvo mjesto i izravni plasman na SP?

“Što se tiče naše igre, nije to – to. Slažem se s kritikama da ne igramo dobro. I dalje sam uvjeren da će 21, 22 boda biti dovoljni za plasman na SP. Nije me briga kojom dinamikom i kakvom igrom ćemo ih skupljati. Može to biti i na kraju kvalifikacija i uz lošije nastupe, samo da pobjeđujemo. Ali moramo popraviti igru.”

Priznao je da se ekipa puno muči i troši, da dosta toga fali…

“Puno se mučimo, puno se trošimo. Fali nam završni pas i centaršut. Kombinatorika je uvijek bila i bit će naša odlika, ali trebamo napasti loptu”, zaključio je Dalić.

KOMENTARI