“Daću sestri matericu, ja sam se već ostvarila kao majka”

Podijeli članak:

Nevjerovatnu priču ovih dana ispisale su dvije sestre Užičanke.

Naime, tridesetogodišnju Tijanu karcinom je sprečavao da postane majka, ali nije njenu sestru koja je odlučila da joj donira matericu i vrati vjeru da će ipak jednog dana zaljuljati kolijevku.

Tijana i Milica nisu rođene sestre, ali kao da ih je jedna majka rodila. Đetinja ne pamti ovakvu žrtvu, niti veću zahvalnost kao što su to one uradile.

“Kada sam 2009. godine saznala da bolujem od jedne retke bolesti, gde bukvalno endometrijum jede matericu, uputili su me za Beograd gde sam upoznala doktorku i profesorku Kesić, sa kojom sam postala veliki prijatelj jer je bila moja podrška tokom lečenja kao i cela moja porodica i prijatelji. Nažalost, doktori nisu uspeli da spasu moju matericu jer je to bukvalno krenulo da jede sve”, kazala je Tijana Aničić za RINU.

Međutim, ova hrabra Užičanka nije željela da odustane od potomstva pa je kucala na sva rata, dok nije naišla na ona prava.

“Upoznala sam doktora Milana Milenkovića koji se vratio iz Švedske, za koga ja volim da kažem da je doktor iz budućnosti. Iako smo znali da dete može i da se usvoji ili da postoji surogat majčinstvo, opet kada vi znate da dete nosite u stomaku, nema lepšeg osećaja. Moj suprug i ja odlučili smo da odemo kod njega i krenemo u neophdone procedure koje su potrebne i došli smo do toga da je neophodan donor materice, što je u Srbiji jako teško naći”, priča ova hrabra žena.

Međutim, ona dodaje da joj je jedan telefonski poziv promijenio život. Njena sesta Milica odlučila je da joj donira matericu kako bi se Tijana ostvarila kao majka.

“U celoj toj priči sam bila sa njom i negde sam znala da ću ja biti ta koja će joj pomoći, tako se i ispostavilo. Ja kao sestra mogu da budem njen donor i nijednog trenutka se nisam dvoumila, rekla sam da neće postojati niko drugi. Shvatam da radim pravu stvar, jer sam ja ostvarena kao majka, imam svoje dete, a njoj može da promeni ceo život. To će se desiti u Crnoj Gori 8. marta i sa nestrpljenjem to isčekujemo”, istakla je Milica.

Tijanine drugarice pokrenule su niz humanitarnih akcija u Užicu i do sada je prikupljeno 20.000 evra. Neophodno je još 30.000 kako bi Tijana dobila novu matericu i šansu da postane majka, prenosi Telegraf.rs pisanje agencije RINA.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...