Dacešin: Zovu me iz ministarstva i kažu da sam dobio diplomatski pasoš, hvala ministru Konakoviću

Podijeli članak:

Najpopularniji bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin poznat po sjajnoj promociji naše zemlje, zahvaljujući ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću dobio je diplomatski pasoš BiH, što je objavio na društvenim mrežama.

– Jednog najobičnijeg jutra ovog avgusta, čini mi se da je bio petak, vozimo se ka Makedoniji da snimamo nova videa i odmorimo. Dug put, ali uživamo, razgledamo okolinu, vrijeme je fino, družimo se i slušamo muziku. Kad odjednom, zvoni telefon, nepoznat broj. Javljam se i imam šta da čujem!

“Dobro jutro, je li gospodin Dacešin?”

“Jeste, ja sam.”

“Zovem vas iz kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, da vas obavijestim da je ministar Konaković donio odluku da vam se dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putujete. Čestitam!”

Ček, štaa??? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize a imam ogromnu želju da tamo putujem.

Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast!

Iako je nezahvalno govoriti o sebi, ja volim da to rade drugi i moja djela, opet moram reći da sve što radim radim iz duše i jer zaista volim svoju zemlju. Nikada ništa nisam radio iz interesa, u većini slučajeva nisam imao ni podršku, ali imao sam volju i želju. Izgleda da se rad i trud zaista nekad negdje prepozna – podijelio na Facebooku Dacešin svoje iskustvo.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...