Da li su ikada privedeni i saslušani oni koji su podržavali ubistvo Nizame Hećimović?

Podijeli članak:

Nakon svirepog ubistva Nizame Hećimović 11. augusta ove godine, koje je ubica mlade žene uživo prenosio putem društvenih mreža, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kazao je da će zatražiti od FUP-a i MUP-a TK da ispita sve osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ubicu i veličale zločin.

Međutim, do danas ostaje nepoznanica da li su MUP-ovi postupili kako je ministar najavio, piše Faktor.

Iz Federalne uprave policije, na pitanje jesu li osobe koje su podržale ubicu ikada privedene i ispitane i za koliko njih je eventualno utvrđeno da su počinili krivično djelo, odgovorili su:

– Informišemo Vas da policijski službenici Federalne uprave policije ne mogu komentarisati predmete koji su u radu, niti bilo šta što se odnosi na iste, s obzirom na to da bi svaka informacija iznesena u javnost, a koja se tiče navedenog mogla ugroziti istragu.

Molimo Vas da se za sve informacije koje se tiču navedenog obratite nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona – naveli su u FUP-u.

Foto: Screenshot

Nermin Sulejmanović počinio je trostruko ubistvo 11. augusta počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, a već je bio prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je usmrtio svoju nevjenčanu suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca. Svemu tome prisustvovala je njihova devetomjesečna kćerka.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...