Da li stanovnici naselja Zgone, Carevo polje i okolnih naselja trebaju čekati izborni mjesec?

Podijeli članak:

Sanacija lokalnih puteva je osnova održanja kvalitete i dobrih uslova života u vidu poboljšanja saobraćajne komunikacije.

Jutros smo dobili poziv žitelja Zgone i Carevo polje, koji žive na toj lokaciji te u razgovoru smo dobili podatak da u zadnjih više od deset dana ne mogu normalno živjeti u svojim gazdinstvima zbog oštećenja puta, neizvođenja radova, prašine koja ulazi u kuće te ista onemogućava čist zrak, uništava imovinu, voće, povrće i plantaže. Put je oštećen te su nakon kiša ostale rupe i uzdignuti šahtovi koji oštećuju vozila.

Ovim putem pozivamo općinske vlasti, izvođača radova, komunalnu inspekciju da prihvate odgovornost, hitno reaguju i pristupe radovima na propisan način te poštuju rokove.

Na visokim temperaturama ovih dana je iza svakog vozila oblak prašine koji pričinjava ogromnu štetu i narušava zdravlje i imovinu stanovnika. Odgovorni bi mogli oštećenu trasu puta u ove dane, posuti vodom u dogovoru s komunalnom i vatrogasnom službom kako bi se smanjio oblak prašine.
Danas smo prikupili dio potpisa lokalnog stanovništva te dogovorili pokretanje tužbe ukoliko lokalna vlast po hitnom postupku na pristupi rješavanju problema.

Ako je ovo uvertira i predstava do oktobarskih izbora neka im služi na čast i obećanje, zaključeno je na kraju posjete, stoji u saopćenju Naroda i pravda Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...

Pozorišne igre Bosne i Hercegovine, najstariji festival profesionalnih pozorišta u BiH, bit će održan...

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović...