Jajce Online
BOSNA I HERCEGOVINAVIJESTI

Da li je prosvjed ispred OHR-a ispolitiziran?

Sliježu se utisci nakon održanih prosvjeda ispred OHR-a. Dio javnosti smatra kako je prvobitni cilj prosvjeda pao u drugi plan i kako je okupljanje iskorišteno za prikupljanje političkih bodova.

U početku poziv na okupljanje i članova opozicije i vladajućih, koji je stvorio privid kako su pronašli zajednički jezik. No, već u prvim minutima okupljanja obrat. Naguravanja, verbalni okršaji, a nakon toga i rat priopćenjima. Za građane koji su se borili protiv dominacije politike, nedopustivo.

Upravo zbog takvih okolnosti u kojima su se prosvjedi dogodili, oni koji se bave aktivizmom građana smatraju kako je ovo bilo očekivano, ali prosvjede ne smatraju apsolutno neuspjelim činom.

“Znajući našu političku kulturu, znajući da su ti ljudi u političkim partijama doveli do situacije da se sve ovo dešava, moglo se očekivati da će se ovo nešto desiti, ja sam se iskreno nadao da neće, ali dogodilo se što se dogodilo…”, napominje Darko Brkan iz Udruženja građana “Zašto ne”.

U predizborno vrijeme stranke ne biraju sredstva za prikupljanje političkih bodova, samo što jedini izvuku deblji a drugi tanji kraj. Tako i ovog puta, smatra politička komentatorica Ivana Marić.

“Znamo svaki put kad se okupljaju, sva hrvatska, sva bošnjačka, sva srpska okupljanja, svaki put su profitirale nacionalne stranke, a opozicija je izvukla deblji kraj”, dodaje Marić.

Iako je političko reklamiranje uzelo maha na prosvjedima, stavovi idu ka tome da je poruka visokom predstavniku ipak jasno poslana.

Povezane vijesti

Tegeltija se pohvalio jelovnikom, komentatori mu poručili: To Milane, pi**j po sirotinji

admin

Schmit: Opasne i zapaljive retorike moraju prestati

admin

“Političari nemaju loše programe stranke, ali ne znaju komunicirati s javnosti”

admin