Čurjurić: Pobjedom u sutrašnjem susretu došli bismo na korak do ostvarenja cilja

Fudbaleri Olimpika će, u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH, na svom terenu dočekati ekipu Mladosti.

Fudbaleri Olimpika će, u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH, na svom terenu dočekati ekipu Mladosti.

Poraz od Slobode u prethodnom kolu ne zadovoljava ambicije kluba sa Otoke, pa će duel protiv Mladosti praktično biti jedan do onih koji može u potpunosti odrediti konačni plasman oba tima..

Ivan Čurjurić, veznjak Olimpika, jedan je od igrača od kojih u potpunosti ovisi igra Vukova. Kako i sam kaže, nije zadovoljan kako su on i njegovi saigrači odigrali susret na Tušnju.

Nisam zadovoljan kako smo izgledali na Tušnju. Bila je to vjerovatno naša najlošija partija ovog proljeća. Jednostavno nismo bili na nivou prethodnih partija i toga smo svjesni svi. Analizirali smo sve u prethodna tri dana i moram reći da mi je žao kako smo igrali u Tuzli. Možda je tu bila prilika za nas da dodatno odmaknemo od dvojca sa dna tabele. Sve navedeno svakako ne umanjuje pobjedu Slobode, koja je iskoristila naše neopreznosti i u dva navrata nas kaznila. Nismo iskoristili naše šanse i sada idemo dalje”, kaže Čurjurić.

U srijedu na Koševo dolazi ekipa Mladosti.

“To je utakmica “biti ili ne biti” za obje ekipe. Kada pogledamo raspored ekipa do kraja sezone, jasno je da pobjeda u ovom duelu za jednu od ove dvije ekipe donosi potpuni mir u finišu sezone. Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja našeg cilja i siguran sam da ćemo uspjeti naći formulu da dođemo do pobjede i tri boda”, rekao je Čurjurić u najavi duela protiv Mladosti.

Susret između Olimpika i Mladosta igra se sutra sa početkom u 16 sati.

KOMENTARI