Ćurić: Podržavam epidemiološke mjere, ali vlast bi se trebala pobrinuti i za muzičare

Kazao nam je da se nada da će vlast što prije nabaviti vakcinu protiv koronavirusa.

“Mi se moramo pomiriti sa činjenicom da radimo takav posao koji dovodi mnogo ljudi u rizik od zaraze i moramo podržati mjere za suzbijanje pandemije. Međutim, isto tako vlast bi se trebala pobrinuti i za pjevače, s obzirom na to da u ovoj sferi ima pjevača koji nisu u mogućnosti da godinu i više dana ne rade”, kazao je.

On smatra da bi vlast trebala uložiti sve napore da nabavi vakcinu kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze i da bismo izašli iz pandemije.

Prošle godine pauzu od nastupa mnogi su iskoristili za rad na novim ostvarenjima te su brojni izvođači izdali nove numere. Među njima je i Ćurić koji je krajem decembra 2020. godine publici poklonio novu pjesmu i spot pod nazivom “Moje zauvijek”.”Zadovoljan sam kako je publika prihvatila novu pjesmu, iako ne mogu vidjeti reakciju uživo, s obzirom na to da nema nastupa i takvog kontakta s publikom. Pjesma je izašla uz podršku partnera koji su zaslužni što je i tokom pandemije nastavljen rad, a bez njih bi bilo mnogo teže”, dodao je.

Iako je pjevač prije tri mjeseca objavio novu pjesmu, zanimalo nas je da li će fanove uskoro obradovati novim ostvarenjem. Ćurić nam je potvrdio da radi na novoj pjesmi.

“Ista ekipa koja je radila na pjesmi ‘Moje zavijek’ radi i na novoj. Za tekst i muziku zaslužan je Amil Lojo, a za spot će biti zadužen Arnej Misirlić. Ne mogu potvrditi datum izlaska nove pjesme, s obzirom na to da me trenutno ništa ne obavezuje. Ranije bismo se orijentirali prema turnejama i nastupima. Međutim, nadam se da će pjesma izaći do maja”, naveo je.

Pjevač se osvrnuo i na budućnost, rekavši da ne vjeruje da će se situacija u vezi s pandemijom i mjerama popraviti do kraja ove godine, ali da se nada da će se stvari vratiti u normalu u 2022. godini.

(Klix)