Crveni križ ŽZH pokrenuo veliku akciju za Hrvatsku

Crveni križ ŽZH u suradnji s drugim humanitarnim organizacijama pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo uslijed potresa u Republici Hrvatskoj ‘Srcem za Hrvatsku’.

– Ugroženom stanovništvu Republike Hrvatske pomažete donacijom (2 KM) pozivom na humanitarni broj Crvenog križa Federacije BiH 17023 – naveo je Crveni križ ŽZH.

– Također, pomoći možete novčanim uplatama na bankovni račun Društva Crvenog križa BiH: 1401-0100-2588-6326 (SBERBANK BH d.d. Sarajevo) s naznakom ‘Za stradalo stanovništvo Republike Hrvatske’ – priopćili su.

Pojasnili su i detalje ove akcije.

– Svoje priloge u prehrambenim i higijenskim artiklima možete predati organizacijama Crvenog križa i drugim organizacijama prikazanima u dnu plakata u naznačenom vremenu (4.-11.1.2021). Plakati će biti vidljivi u svim gradovima/općinama ŽZH, a uskoro ćemo ih objaviti i u digitalnom obliku za sve gradove/općine – navode iz Crvenog križa.

Apelirali su i na namirnice koje, kako navode, treba prikupljati.

– Molimo da vaši prilozi budu isključivo u paketima sa sadržajem koji je naznačen na plakatu. Trenutno, odjeća i obuća se neće prikupljati, po savjetu kolega iz Hrvatskog Crvenog križa – navode iz Crvenog križa ŽZH.

Naveli su i kako će se “s prikupljanjem navedenih artikala krenut od 4. siječnja 2021. godine”.

Dodaju da će “točno mjesto i vrijeme prikupljanja paketa hrane i higijene objaviti lokalne organizacije Crvenog križa”.

– Molimo vas da pratite informacije i upute koje objavi Crveni križ ŽZH ili lokalne organizacije Crvenog križa u ŽZH. Svoje upite možete slati na e-mail: info@ck-zzh.org – naveli su iz te organizacije.

BHRT