Crkva u BiH prikuplja priloge za područja pogođena potresom u Hrvatskoj

Biskupi Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine odlučili su da će se u nedjelju, 3. januara 2021. godine u svim crkvama u Bosni i Hercegovini prikupljati samo jedna kolekta koja će u cijelosti biti proslijeđena Hrvatskoj Biskupskoj konferenciji (HBK) kao pomoć pri saniranju posljedica potresa.

Kako su naveli, nakon što je razorni potres 29. decembra nanio velike štete na području Petrinje, Siska, Gline i Zagreba te okolnih mjesta, bh. biskupi odlučili su, osim izraza solidarnosti, i konkretnom akcijom pomoći pogođena područja.

Tako će se u svim župnim crkvama pod nedjeljnim sv. misama prikupljati samo jedna milostinja koja će u cijelosti preko nad/biskupijskih ekonomata, u dogovoru s Hrvatskom biskupskom konferencijom, biti proslijeđena najpotrebitijima.

Iz Vrhbosanskoj nadbiskupije pozvali su župnike da animiraju vjernike na sudjelovanje u ovoj akciji.

“Vi ovih dana učinite sve što je potrebno da obavijestite svoje župne zajednice kako bi svi koji žele, ali zbog još uvijek nepovoljne epidemiološke situacije ne mogu sudjelovati na misi, poslali svoje priloge”, navedeno je u dopisu župnicima koji su potpisali vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te kancelar preč. Mladen Kalfić.

BHRT