Ćorić: Realnost je da je Sarajevo najbolje, a za mjesta u Evropi konkuriše šest ekipa

Novajlija u redovima Borca, desni vezni Dino Ćorić, počeo je sa laganim treninzima. Nije imao sreće na početku priprema sa novim klubom jer se povrijedio i morao je na prisilnu pauzu.

Novajlija u redovima Borca, desni vezni Dino Ćorić, počeo je sa laganim treninzima. Nije imao sreće na početku priprema sa novim klubom jer se povrijedio i morao je na prisilnu pauzu.

Na početku se sumnjalo na rupturu zadnje lože, ali, na sreću, povreda je mnogo lakše prirode. Nakon ljekarskih pregleda obavljenih u Turskoj ustanovljeno je da je u pitanju samo nategnuće mišića.

“Odahnuo sam, jer sam mislio da će pauza biti mnogo duža. Već je bolje, lagano treniram i vjerujem da ću možda već u meču protiv Šahtjora zabilježiti prve minute u novom dresu. Najvažnije je da se dobro pripremim, a onda se ne bojim nikakvog izazova”, naglasio je Ćorić u razgovoru za Glas Srpske.

Do sada se nije baš često dešavalo da Borac dovede kapitalno pojačanje iz redova direktnih konkurenata, ali se sve promijenilo ove zime.

“Cijelu dosadašnju karijeru proveo sam na Pecari i za mnoge je moj odlazak iz Širokog Brijega bio veliko iznenađenje. Međutim, jednostavno je došlo do zasićenja i odlučio sam da promijenim sredinu. Ljudi iz Borca su bili najkorektniji i najkonkretniji i veoma brzo smo se dogovorili. Sada je sve na meni”, rekao je Ćorić.

Banjalučani u Antaliji imaju idealne uslove za rad.

“Kada se samo sjetim snijega u Banjaluci, a potom kiše u Trebinju, gdje smo bili šest dana, sav se naježim. Ovdje su stvarno fantastični uslovi i jednostavno svi moramo dati svoj maksimum da se što bolje spremimo”, istakao je Ćorić.

Smatra da Borac ima realne šanse da i ove godine izbori plasman na međunarodnu scenu.

“Realnost je da je Sarajevo najbolje, a za preostala tri mjesta u Evropi, dva kroz prvenstvo i jedno kroz Kup, konkuriše čak šest ekipa. Mislim da Borac, koji je među njima, ima stvarno dobre šanse. Imamo jak kolektiv i vjerujem da će se ciljevi ispuniti”, naglasio je Ćorić i dodao da ima mnogo riječi hvale za sve saigrače, koji su se od prvog trenutka kada je došao na Gradski stadion trudili da mu maksimalno pomognu da se što prije prilagodi.

Inače, Ćorić sobu u Antaliji dijeli sa još jednim novajlijom, golmanom Nikolom Lakićem.

“Laki i ja smo brzo kliknuli, odlično se slažemo. To je cimer kakav se samo može poželjeti. Nadam se da ćemo obojica ostvariti zacrtane fudbalske, ali i životne ciljeve”, rekao je Ćorić.

Drugi kontrolni meč na pripremama u Turskoj fudbaleri Borca odigrat će sutra, a protivnik će im biti slavni ukrajinski Shakhtar.

KOMENTARI