Cocalić bio igrač utakmice na debiju, pa zbunio prevodioca: Ovo je moja prva ljubav, kao djevojka

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Edin Cocalić jučer je debitovao u dresu novog kluba Panetolikosa u meču 18. kola grčke Superlige protiv Lamije.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Edin Cocalić jučer je debitovao u dresu novog kluba Panetolikosa u meču 18. kola grčke Superlige protiv Lamije.

Cocalić je nedavno stigao u klub kao pojačanje iz turskog Akhisarspora, a trener mu je odmah ukazao povjerenje i uvrstio ga u startnu postavu za ovaj meč.

Znao mu se iskusni Cocalić odužiti, pošto je prema ocjenama novinara iz Grčke odigrao fantastičnih 90 minuta, a zbog toga ga proglašavaju i igračem utakmice.

Kolege iz Grčke navode kako Cocalić za svih devedeset minuta nije izgubio niti jedan duel, a u 37. minuti je spasio čist gol gostiju pošto je s gol-linije izbacio loptu i sačuvao svoju mrežu.

Nakon utakmice je kao proglašeni MVP dao izjavu za grčke medije.

“Imali su dvije dobre šanse, nisu zabili, ali mislim da smo mi pokušavali igrati više fudbal od njih i ovaj teren koji je bio natopljen vodom nam nije odgovarao”, rekao je Cocalić nakon utakmice u izjavi nakon meča koji je odigran u iznimno teškim uslovima pošto je teren bio natopljen vodom zbog kiše koja je jako padala.

“Bilo je teško jer nekada kada bi pokušavali dodati lopta bi stajala u lokvama, a u nekim trenucima bi lopta išla dobro i teško je bilo procijeniti pravi trenutak za dodavanje.”

Na pitanje o povratku u Grčku, Cocalić je odgovorom malo zbunio prevodioca:

“Ovo je moja prva ljubav”, istakao je uz smijeh Cocalić, a onda prevodiocu koji ga nije dobro shvatio pojasnio: “Kao djevojka.”

Podsjećamo, ranije je u Grčkoj Cocalić nosio dres Panioniosa.

KOMENTARI