Search
Close this search box.

Članovi Restarta u akciji košenja trave u Banjaluci

Podijeli članak:

Restart Srpska je danas, 16. juna 2024. godine, organizovao performans ispred Gradske uprave Banja Luka, kao reakciju na neodržavanje gradske zelene površine.

Cilj ovog performansa bio je da ukažemo na nedovoljnu aktivnost gradske vlasti koja neadekvatno obavlja posao za koji su plaćeni od strane nas, građana. Performans je uključivao kosilice i druge alate potrebne za košenje trave, kao i besplatnu radnu snagu. Pokazali smo kako Restart Srpska može da se organizuje i preduzme akciju kada gradska vlast ne ispunjava svoje obaveze.

Predstavnik Restarta, Mirko Komljenović, izjavio je: “Želimo da poručimo gradonačelniku da legalizuje košenje trave. Uprkos tome što građani uredno plaćaju usluge održavanja zelenih površina, zelene površine se ne održavaju redovno, kao da je to ilegalno. Zbog toga smo se samoinicijativno organizovali kako bismo uredili neku od zelenih površina. Gradonačelniku poručujem ako već ne održavaju zelene površine adekvatno, da onda sam pokosi neku od njih, kao mi. Ako mu treba pomoć, može da pozove svog prijatelja Milorada Dodika, koji se pokazao kao iskusan kosac.”

Sergej Milanović, odbornik u Skupštini Mrkonjić Grada: “Danas smo ovdje da izrazimo svoje nezadovoljstvo zbog neodržavanja zelenih površina grada Banjaluke. Želim reći da je rezultat igre između Vlade Đajića i Draška Stanivukovića nepokošena Banjaluka i neuređen grad. Gradske vlasti treba da ispunjavaju svoje obaveze koje mi, građani, plaćamo. Mi ćemo pokazati kako se to radi i dati primjer. Draško Stanivuković je trebao da uzme i da kosi umjesto da se samo slika.”

Nakon performansa, članovi Restarta su se uputili ka dječijem igralištu u naselju Budžak. Tamo su pokosili travu i uredili igralište kako bi osigurali siguran prostor za naše najmlađe sugrađane. Zadovoljni građani koji su se okupili pozdravili su ovakav događaj i akciju.

Na ovaj način, Restart je želio da podigne svijest i pokrene javni dijalog o važnosti održavanja javnih površina i da podstakne lokalne vlasti na odgovornije ponašanje prema zajednici. Događaju su prisustvovali odbornici Skupštine opštine Banja Luka, Skupštine opštine Mrkonjić Grad i Skupštine opštine Šipovo, čime je dodatno istaknuta podrška ovoj inicijativi.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Mnogo toga se promijenilo u modernoj porodici, a ono loše uglavnom ispaštaju najmlađi, identičan...

Iako prenatrpanost turista izaziva glavobolje za lokalno stanovništvo Japana, postoji jedna grupa koja profitira...

Danas u ponoć istječe rok do kojega se državljani BiH koji žive u inozemstvu...

Željeznice Federacije BiH u prvoj polovini 2024. godine uplatile su prema javnim fondovima 19.330.225...

Iako je prva donacija hrane oslobođene plaćanja PDV-a na adrese javnih kuhinja i udruženja...

Porez na prazne stanove postaje sve aktuelnija tema u Bosni i Hercegovini.