Članovi Predsjedništva BiH uputili saučešće porodicama stradalih u Posušju

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšič uputili su saučešće podorici i prijateljima stradalih mladića i djevojaka u Posušju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama stradalih u nesreći u Posušju, ističući da je smrt osam mladih ljudi veliki gubitak za njihove najbliže.

“Sa tugom sam primio vijest o velikoj tragediji koja vas je zadesila. Upućujem vam izraze najdubljeg saosjećanja u vašoj boli”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća porodicama nastradalih u Posušju.

“Duboko me potresla vijest o velikoj tragediji kod Posušja i smrti osmero mladih ljudi. Porodicama i prijateljima umrlih djevojaka i mladića upućujem najiskrenije saučešće u suosjećam s njihovom boli”, napisao je Džaferović u telegramu saučešća.

Željko Komšić uputio je najiskrenije izraze sućuti obitelji i prijateljima poginulih.

“Pogodila nas je ova tužna vijest o smrti mladih osoba što tragediju čini još bolnijom. Obitelji i prijateljima nastradalih upućujem izraze najdublje sućuti i suosjećam sa njihovom boli. Pozivam Vijeće ministara BiH da proglase dan žalosti u cijeloj BiH”, napisao je Komšić.

BHRT