CFR CLUJ PREGOVARA S JAJČANINOM IVICOM ŽUNIĆEM

Lanac ozljeda i bolesti koji su desetkovali odbranu CFR Cluja odredio je upravu kluba da pokuša ojačati momčad prebacivanjem slobodnih igrača.

Nakon transfera Tunižanina Bena Youssefa, središnjeg beka, CFR Cluj započeo je pregovore s centralnim braničem Ivicom Žunićem (32). Njegova tržišna vrijednost iznosi 275.000 eura, navodi Transfermarkt.com.

Težak put

Žunić je visok čak 196 centimetara, a osim pozicije stopera upotrebljiv je i kao defenzivni veznjak. Prošao je sve uzraste u Elektrobosne iz Jajca, pa onda jedno vrijeme igrao za Tomislav iz Tomislavgrada.

Nakon šest godina igranja u Austriji otišao je u Poljsku u redove drugoligaša GKS Tychya. Tamo je proveo dvije godine, pa je 2014. prešao u redove ukrajinskog prvoligaša Volyna, gdje je također igrao dvije sezone, a nakon toga prešao je u redove ruskog drugoligaša Orenburga.

Još je nastupao i za Chornomorets u sezoni 2018/2019., a nakon toga prelazi u FK Atyrau.

  Po mišljenju ukrajinskih trenera, Ivica Žunić bio je najbolji branič ukrajinskog prvenstva, čiju ligu stručnjaci svrstavaju na 10. mjesto europskih nogometnih prvenstava. Takav status stekao je dosta brzo nastupajući za dva kluba iz ove zemlje.

  Prošao je težak nogometni put, ali on je uvijek išao uzlaznom putanjom. Ukrajina, Rusija, Kazahstan, Azerbejdžan, a sada je na pomalu da realizira transfer u rumunjskog prvoligaša.

   

   

(Jajce Online)