Jajce Online
GLOBUS

Češka otvorila najduži viseći most na svijetu, prvi posjetitelji svjedoče o strahu i adrenalinu koji su ih obuzeli. Pogledajte video

Strah i adrenalin bili su neki od osjećaja prvih posjetitelja nakon što su zakoračili na najduži viseći most na svijetu, koji se proteže iznad planinske doline u Češkoj. 
“Došli smo ovdje jer volimo adrenalin”, rekla je planinarka Michaela Klestilova dok se približavala mostu dugačkom 721 metar, koji visi 95 metara iznad tla na svojoj najvišoj točki te koji se otvorio u petak.
“Došli smo pješke i sada gledamo svoju nagradu.”

Most je nazvan Sky Bridge 721 (Nebeski most), a trebalo mu je dvije godine da se sagradi, dok je gradnja koštala 200 milijuna kruna.
“Za mene je ovo sjajan pogled”, rekao je Michal Hofirek, prvi posjetitelj mosta.
Nalazi se na više od 1100 metara nadmorske visine i spaja dva planinska grebena na sjeveroistoku zemlje, 200 kilometara od Praga i blizu granice s Poljskom.

PROČITAJTE JOŠ:   Nismo jedini na udaru vrućina: Španjolsku zahvatio toplinski val, neuobičajen za svibanj. Temperature će rasti do 38 stupnjeva

Most je duži od mosta Arouca u Portugalu koji je dugačak 516 metara, a prethodno je smatran najdužim visećim mostom.
No ima i kritičara najdužeg mosta u Češkoj.
Regionalni direktor Češke agencije za zaštitu prirode Michael Servus rekao je Češkoj televiziji ovaj tjedan da je most izazvao probleme sa zaštitom okolnog područja i da je promijenio karakter područja.
 

Povezane vijesti

Cijene žitarica – pšenica neće ići ispod 400 eura?

admin

Hrvatska u keksima iz BiH otkrila visok sadržaj kancerogenog spoja

admin

Veliki pomor pčela u Hrvatskoj, u nekim mjestima skupljaju ih lopatom

admin