Centar za socijalni rad Jajce obilježava ‘Dječju nedjelju’

Podijeli članak:

U periodu od 2. do 7. listopada/oktobra 2023. godine, Centar za socijalni rad Jajce postaje domaćinom niza posebnih aktivnosti u sklopu obilježavanja Dječje nedjelje. Ovogodišnji fokus ovih događanja je na pravima djece, njihovoj promociji i odgovornosti institucija koje rade s njima. Kroz raznolike programski događanja, Centar za socijalni rad Jajce nastoji osvijestiti važnost dječjih prava i potaknuti djecu da se aktivno uključe u društvo, piše Jajce Online.

Ovogodišnja Dječja nedjelja započela je posjetom PPU “Emina” u Jajcu, gdje su djeca primila slatke proizvode i voće. Osim toga, održana je radionica na temu “Briga o drugima u socijalizacijskim skupinama,” koja je uključila i razmatranje godišnjeg doba – jeseni.

Nastavljajući s aktivnostima, Centar za socijalni rad posjetit će Osnovnu školu “Jajce” Kruščica, odjeljenje Kuprešani. Djeca će dobiti slatke poklone, a dvoje nadarenih učenika bit će nagrađeno. Također, bit će održana radionica o pravima djece kako bi se educirala djeca o ovom važnom konceptu.

Nakon toga, Centar za socijalni rad posjetit će Udruženje djece s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”. Djeca će biti počašćena slatkim proizvodima, a održat će se i radionica koja će pružiti priliku djeci da se izraze kroz kreativne aktivnosti. Istog dana, bit će održana i radionica u Centru za socijalni rad na temu “Briga o drugima u socijalizacijskim skupinama.” Djeca će imati priliku izraziti svoju kreativnost kroz stvaranje “zida želja.”

Srijeda je rezervirana za sportske igre i povratak zaboravljenim igrama poput lastiša i školice. Djeca iz osnovnih škola sudjelovat će u ovim zabavnim aktivnostima koje promiču timski duh i tjelesnu aktivnost.

Centar za socijalni rad posjetit će i Dječji vrtić “Bare Jajce,” gdje će djeca dobiti slatke proizvode i voće. Osim toga, bit će održana radionica o brizi za druge u socijalizacijskim skupinama.

This slideshow requires JavaScript.

Završna aktivnost 

Završna aktivnost Dječje nedjelje bit će održana u petak, 6. listopada/oktobra. Djeca će posjetiti Vatrogasno društvo i zubnu ordinaciju Doma zdravlja Jajce, gdje će dobiti prigodne poklone. Ova posjeta označit će uspješan završetak sedmice posvećene djeci.

Navedene aktivnosti bit će realizirane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK/KSB, a Centar za socijalni rad Jajce izražava zahvalnost svojim partnerima: PPU “Emina” Jajce, Dječji vrtić “Bare,” Osnovnim školama “Berta Kučera,” “13. Rujan,” i “Jajce” Kruščica (odjeljenje Kuprešani), Udruženju djece s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi,” Općini Jajce – služba civilne zaštite (Vatrogasno društvo), Domu zdravlja Jajce – zubna ambulanta i Plesnoj skupini “Zumbice” pod vodstvom Amre Đubo.

Ova sedmica posvećena djeci odražava predanost zajednice Jajca brizi o svojim najmlađim članovima i promicanju njihovih prava, potičući ih da budu odgovorni i aktivni građani već od najranijih godina.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...

Pornografske web-stranice mogle bi uvesti niz velikih promjena koje uključuju provjeru kreditnih kartica i...