Jajce Online
GLOBUS

Čelnici skupine G7 na ručku i fotografiranju sprdali se s Putinom: ‘Hoćemo li se skinuti skroz? Jahanje je najbolje‘. Pogledajte kako pucaju od smijeha

Prvi ljudi G7, redom premijeri ili predsjednici, sedam moćnih svjetskih država sastali su se u njemačkome dvorcu Elmau gdje su vodili ozbiljne razgovore o svjetskim problemima kao što su rat u Ukrajini i ekonomska recesija.

Međutim, uz taj ozbiljni dio sastanka našli su vremena i energije i za humor, i to na račun Vladimira Putina, inicijatora rata u Ukrajini, koji baš i ne voli humor na svoj račun.

“Hoćemo li skinuti kapute?”, upitao je humoru možda najskloniji čelnik, britanski premijer Boris Johnson. Kanadski premijer Justin Trudeau sugerirao je da za to pričekaju službeno fotografiranje.

“Moramo pokazati da smo čvršći od Putina”, replicirao mu je Johnson.

“Jahanje je najbolje”, nije odoljela da se ne našali ni predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen aludirajući na poznatu Putinovu fotografiju na konju bez majice, izvještava AFP.

Čelnici G7 ipak nisu skinuli majice ni zajahali konje, barem ne pred fotoreporterima, ali njihova raspoloženost za humor može sugerirati da na rat u Ukrajini i na stanje svjetske ekonomije gledaju optimistično, što raduje.

S druge strane, tek treba vidjeti kako će na ove šale na svoj račun reagirati Vladimir Putin i njegov propagandni stroj.

Povezane vijesti

Kineska letjelica izbacila misteriozni objekt u Zemljinu orbitu, stručnjaci se pitaju o čemu je riječ; Imaju nekoliko teorija

admin

Čovjek s Nobelovom nagradom iz ekonomije upozorio: ‘Nisu političari krivi za inflaciju, nego ekonomija koja na prvo mjesto stavlja korporativne interese i tržišna rješenja‘

admin

Majka osumnjičena da je ubila svoju četveromjesečnu bebu: prolaznici su je zatekli ozlijeđenu, pokušala je i sebi oduzeti život

admin