Čeka li Želju remont: Velikom broju igrača ističu ugovori, na prozivku stiže bivši omladinac Sarajeva

Kroz Fudbalski klub Željezničar je u proteklih nekoliko godina prodefilovao ogroman broj fudbalera, dolaskom Amara Osima na klupu taj trend je donekle zaustavljen, ali sada se čini da Plave uskoro čeka novi remont.

FOTO: Facebook/FK Željezničar

Kroz Fudbalski klub Željezničar je u proteklih nekoliko godina prodefilovao ogroman broj fudbalera, dolaskom Amara Osima na klupu taj trend je donekle zaustavljen, ali sada se čini da Plave uskoro čeka novi remont.

Uskoro će početi pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi i Kupu BiH, prozivka Plavih je zakazana za 15. januar na Grbavici, a brojni fudbaleri Željezničara su ušli u posljednjih pola godine svog ugovora.

Radi se o čak petnaest fudbalera, te je tako za večinu izvjesno da će na ljeto ili već tokom ove zimske pauze dići sidro i napustiti Grbavicu. Ugovori na ljeto, s krajem sezone, ističu Filipu Eriću, Vedadu Muftiću, Irfanu Fejziću, Frani Ikiću, Luki Miletiću, Eldaru Šehiću, Ivanu Miličeviću (istek posudbe iz Lokomotive), Siniši Stevanoviću, Petru Boji, Mustafi Mujezinoviću, Mehmedu Alispahiću, Samiru Bekriću, Asimu Zecu, Hamzi Gasalu i Ivanu Lendriću.

Kako još uvijek s Grbavice nema vijesti da je s bilo kim od navedenih igrača postigao dogovor o produženju saradnje, može se već pretpostaviti da će veći dio njih napustiti klub, a neki bi to, poput Ikića i Lendrića, mogli učiniti već tokom zime, pošto se uveliko govori o njihovom odlasku.

Također, prema pravilima, svi igrači koji uđu u posljednjih pola godine ugovora imaju odriješene ruke da već slobodno počnu pregovarati s drugim klubovima.

O dolascima nema mnogo informacija, a kako saznaje SCsport.ba, očekuje se da se na prozivci Plavih za desetak dana pojavi i jedan bivši omladinac Sarajeva, koji je protekle jeseni nosio dres Bratstva iz Gračanice. Riječ je o Deniju Sarvanu, dvadesetogodišnjem igraču sredine terena, koji je nosio i dresove hrvatskih Sesveta i bh. niželigaša Mošćanice.

Podsjećamo, Željezničar je na očajan način završio jesenju polusezonu i trenutno je na čak -9 u odnosu na prvoplasirano Sarajevo, te je već izgledno da klub s Grbavice ni ove sezone neće uspjeti doći do dugo željenog naslova prvaka države.

Dosad su tokom zimske pauze klub napustili Nermin Jamak i Anel Hajrić, igrači koji nisu imali značajniju ulogu u Osimovom timu.

KOMENTARI