Jajce Online
JAJCEKULTURAVIJESTI

Čančar: Ukoliko bude situacija da glumci budu u opasnosti, što je bio slučaj večeras, bit ćemo…

Predstava “Hrkači” Nikole Pejakovića Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke koja je trebala večeras biti izvedena na sceni Doma kulture u okviru Takmičarskog programa Pozorišnih igara, otkazana je iz tehničkih razloga.

Direktor Doma kulture Jajce Fikret Čančar kazao je da je veliko nevrijeme napravilo štetu na krovu, koja je prouzrokovala prodor vode na samu scenu, što dovodi u opasnost i glumce zbog električnih instalacija koje se tu nalaze.

“Iz tog razloga smo bili prinuđeni otkazati današnju predstavu. Publici koja je zaista bila zainteresovana za gledanje predstave upućujemo izvinjenje, kao i Narodnom pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke koje nije moglo učestvovati u takmičarskom programu”, kazao je Čančar.

On je rekao kako se iskreno nada da će do sutra navečer, kada je planirana posljednja predstava iz Takmičarskog programa “Heda Gabler” Narodnog pozorišta Sarajevo, biti osposobljena pozornica Doma kulture za izvođenje predstave bez problema.

Istaknuo je da će direkcija Doma kulture učiniti sve da ne dođe do otkazivanja još jedne predstave.

“Ukoliko bude situacija da glumci budu u opasnosti, što je bio slučaj večeras, bit ćemo prinuđeni otkazati i tu predstavu, ali se iskreno nadam da do toga neće doći”, podvukao je Čančar.

 

 

(BHRT)

Povezane vijesti

Zeleno svjetlo EU za Sjevernu Makedoniju i Albaniju

admin

U Neumu večer folklora “Oj kamenu rodni moj”

admin

Kvadrat u Banjaluci poskupio za 1.452 KM

admin