“BX kamen” iz Jajca na međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu

Podijeli članak:

Najznačajniji specijalizovani sajam u oblasti građevinske i pratećih industrija u regionu jugoistočne Evrope, Međunarodni sajam građevinarstva – SEEBBE održava se u Beogradu.

Pod sloganom „Gradimo pametno“, ova manifestacija od 24. do 27. aprila predstavlja 430 izlagača, proizvođača i distributera građevinskog materijala i opreme, stručnjake, arhitekte, inženjere, nove trendove i tehnologije – od istraživanja terena i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, te nove namenske IT tehnologije u svim sektorima građevinarstva.

Učešće na ovoj reprezentativnoj manifestaciji uzela je i kompanija “BX kamen” iz Jajca. Ova kompanija djelatnost je započela 2014. godine, prvim izvađenim blokovima sa kojima su već nekoliko godina prisutni na tržištima Kine i Italije.

Danas “BX kamen” predstavlja čitav niz različitih proizvoda dobijenih najsavremenijim metodama obrade kamena. Eksploatacija se odvija na dva eksploatacijska polja u okolini Jajca (Poljane i Crvene stijene). Dalja prerada se vrši u proizvodnom pogonu, pa tako imaju proizvode nastale poliranjem, štokovanjem, četkanjem, paljenjem, pjeskarenjem, tumbanjem, kao i dekorativnim i mozaik kamenom.

Zahvaljujući svojim karatkeristikama “BX kamen” je idalno rješenje za spoljnja i unutrašanja oblaganja, podne i zidne obloge, kuhinje, stolove, klupice, kamine, šankove, bazene itd.

Boje njihovog kamena se kreću u različitim nijansama sive i bež, stoga se lako uklapaju u najrazličitije prostore i stilove gradnje i uređenja, a sposebno ističu proizvod breču, u najrazličitijim nijansama crvene boje.

Neda Oroz, menadžer prodaje u kompaniji “BX kamen” kaže da je velika posjećanost nadmašila sva očekivanja i potvrdila da je riječ o najvećem sajmu u ovom dijelu Evrope.

“I ove godine smo privukli pažnju sa sirokim asortimanom proizvoda od našeg kamena, a posebno bunjom u svim dimenzijama. Takođe, tumbani kamen ili antika je interesantan kako arhitektama i investitorima, tako i kupcima koji uređuju privatne objekte”, kaže Oroz.

Osvajanje novih tržišta jedan je od ključnih ciljeva kompanije “BX kamen” čije proizvode možete do 27. aprila pogledati na ovom sajmu.

Ovogodišnji Sajam građevinarstva učesnicima i posjetiocima će obezbijediti izuzetno povoljan ambijent, a nezamjenljiva sajamska atmosfera i veliki broj učesnika iz branše biće još jedna mogućnost za postizanje različitih vidova saradnje i razvijanja biznisa.

(A.M.(dunav.at)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...