Jajce Online
TURIZAM

Budva – predivna metropola turizma

Osim Dubrovnika, Zadra i drugih mjesta na našoj obali, u posljednje vrijeme pozornost sve više privlači Crnogorsko primorje sa sve bogatijom turističkom ponudom.

Cijelo područje oko samog grada poznato je pod nazivom Budvanska rivijera. Budva, osim kao glavno turističko središte, je poznata i kao jedno od najstarijih naselja na Jadranu.

One najviše karakteriziraju prirodne ljepote kao što su planine podno kojih se smjestila te prekrasne plaže kojima svakako obiluje. Iliri se smatraju najstarijim autohtonim stanovništvom Budve.

 

Što se tiče smještaja, u ponudi se da naći od privatnih apartmana do hotela i to po cijenama koje su prilagođene skoro svakom džepu.

U Budvi se možete sunčati na čak 35 predivnih pjeskovitih plaža koje se prostiru na 38 km obale.

Nemojte odmah pomisliti kako je samo pjesak na plažama u prvom planu jer tu su se smjestile i brojne uvale, rtovi i ponešto manjih otočića.

Preporuka je naravno da na svaku plažu odete barem jedanput, ali sve ovisi koliko godišnjeg odmora imate na raspolaganju. Neke od poznatih plaža koje vrijedi posjetiti su: Jaz, Mogren, Ričardova glava, Pizana, Slovenska plaža i Bečićka plaža.

PROČITAJTE JOŠ:   Turski grad u kojem se proizvodi gotovo trećina ukupnog morfija u svijetu

(avaz)

Povezane vijesti

Neobično naselje uklesano u stijene privlači sve veći broj turista

admin

Turisti se vraćaju na vodopad Kravica

admin

Bajkoviti mol nad Mostarskim jezerom postao je jedno od omiljenih mjesta za fotografiranje

admin