Jajce Online
MAGAZIN

Budući pametni kućni uređaji vjerovatno će biti bez ekrana i uklapaće se u okolinu

Svakodnevni materijali vaše kuće mogu zadržati i sakriti buduće pametne uređaje tako da se bolje uklapaju kada ih ne koristite.

Ovo je bio san već neko vrijeme, pa čak možete pronaći projekte pametnih ogledala na YouTube-u, ali Google sada daje sve od sebe da ovu viziju oživi u velikim razmjerama. Za sada Google AI blog ovo istražuje samo kao ideju i nema trenutne planove za tranziciju Nest ili Google proizvoda u ovom pravcu, ali je jasno da ako ovo uspije, konačno bismo mogli da se odmorimo od ekrana u tradicionalnom smislu.

Zamislite da perete zube i provjeravate vremenske prilike u svom odrazu ili gledate upaljeni “drveni” tajmer na mašini za pranje sudova da vidite koliko je vremena preostalo, prenosi PC Press.

Tehnologija bi trebalo da se „”makne s puta” i da radi svoj posao u pozadini vašeg života, efektivno nestajući, a da nikada ne preuzme prednost na način na koji to telefoni rade, tako da je ovaj novi pravac osvježavajući.

Ideje uključuju korišćenje akrilnih, PETG, drvenih furnira, ogledala i tekstilnih površina i prikazivanje fonta dovoljno vidljivog na njima. Da bi to uradio, Google koristi nešto što se zove passive-matrix OLEDs, koja se zasniva na jednostavnom dizajnu koji značajno smanjuje troškove i složenost.

Nažalost, ovi ekrani obično koriste skanline renderovanje, što znači da imaju ograničenu osvjetljenost i treperenje.

U suštini, vraćamo se u dobra stara vremena digitalnih satova za prikazivanje informacija, čak i ako su uređaji složeniji u svojoj funkcionalnosti. Tim koji stoji iza novih ideja, umjesto toga predlaže pristup paralelnog prikazivanja, koji bi mogao da rješi neke od ovih problema korišćenjem vizuelnih trikova.

Na kraju, oni se nadaju da će ovaj novi pristup tehnologiji prikazivanja podstaći alternativne scenarije u kojima tehnologija može biti harmoničnija i bolje koegzistirati sa nama u našim okruženjima.

Povezane vijesti

Kako obnoviti brak nakon nevjerstva

admin

Ko ne smije da jede sardine?

admin

Uhvaćen na djelu: Medvjed ušao u prodavnicu i krao bombone

admin