Budnica sutra u Jajcu na drugačiji način

Podijeli članak:

Jajčane i Jajčanke sutra će, povodom Međunarodnog praznika rada, tradicionalno “probuditi” zvuci Prvomajske budnice, ali ne one uobičajne na kamionu, već će članovi Gradskog duhačkog orkestara – limena glazba Jajce svirati na različitim lokacija.

– Budnica će i ove godine biti malo drugačija. Svirat ćemo od 8 do 9 sati na četiri različite lokacije. Počet ćemo ispred Staračkog doma. Tu ćemo odsvirati nekoliko kompozicija, a onda ćemo se spustiti na prostor u neposrednoj blizini Općinskog suda Jajce. Onda ćemo otići na kružni tok kod Kineskog zida. Poslije ćemo se spustiti stepenicama na donju stranu Kineskog zida. Nadamo se da će uživati oni koji budu slušali. Mi sigurno hoćemo, poručili su.

Ovo je po prvi put da se na ovakav način organizuje budnica u našem gradu Jajcu. Inače, ona se organizirala na kamionu koji je obilazio sve jajačke ulice u ranim jutarnjim satima, pa tako niko nije bio uskraćen za  besplatnim buđenjem.

Budnica predstavlja tradiciju bez koje bi obilježavanje Međunarodnog praznika rada u gradu na Plivi i Vrbasu bilo nezamislivo i prazno.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...