Brtan: Sezonu otvaramo spektaklom za mlade

Podijeli članak:

U ljetnom periodu, kraljevski grad, biser Bosne i Hercegovine ima posebnu čar. Brojni turisti iz cijelog svijeta posjećuju Jajce, koje ima mnogo toga ponuditi, od kulturno – istrorijskog programa do neprikosnovenih prirodnih ljepota.

Grad je ovih dana pun mladih turista i đačkim ekskurzijma i grad vri od razdraganosti djece. Za Jajce kažu da je grad tradicije, kulture i nestvarne prirode. Kada ljudi vide sve te ljepote i lulturno istorijske znamenitosti ostanu začuđeni.

–  Na simboličan način ćemo otvoriti naredu sezonu pravim spektaklom za mlade. Riječ je o konceru DJ-a, koji radimo sa poznatom pariškom agencijom. Za taj događaj očekujemo prisustvo više od 1.500 mladih iz cijelog svijeta. Nadam se da će svijetu prenijeti lijepu sliku o Jajcu, izjavio je Anto Brtan, direktor Agencije za kulturno- povjesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Kraj sezone će se zaključiti još većim spektaklom pod nazivom “Desant na Jajce” koji već treću godinu organizator realizuje u saradnji sa inicijativom “Odmori u BiH”.

Više o ljetu u Jajcu, koncertima sevdaha i elektronske muzike, atrakcijama ispod i skokovima sa vodopada , danima srednjevjekovlja, pogledajte u video prilogu.

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...

Samo četiri sata nakon što ste pojeli orahe ili popili orahovo ulje, poboljšali su...