Brko ponovo zatečen za volanom ukradenog auta

Podijeli članak:

 Poznati lopov Zoran Lajšić zvani Brko iz Banjaluke ponovo je osumnjičen da je ukrao automobil, a ovaj put prijedorska policija zatekla ga je za volanom fiata koji je ukraden u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

Naime, kontrolom policije u ponedjeljak oko 22.40 časova u Ulici Solunska u Prijedoru utvrđeno je da Lajšić upravlja vozilom koje je dva sata ranije ukradeno na području Banjaluke.

On je uhapšen, a nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni i ukradeni automobil biće predati u nadležnost Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo da je ovaj stari policijski znanac i ranije krao automobile kojima je obilazio banjalučku i prijedorsku regiju, a teretili su ga da je ukradenim autima išao u krađe.

Prošli mjesec hapšen je zbog sumnje da je iz hotela u Banjaluci od radnika, sa pulta recepcije prvo ukrao ključeve, a zatim mu je ukrao i pežo kojim je pobjegao.

Tih dana je na području banjalučke i prijedorske regije ukrao još dva automobila  dok su ga tad sumnjičili i za druge krađe iz objekata gdje je kako se sumnja išao upravo ukradenim vozilima.

Naime, Lajšića su teretili da je pežo ukrao 16. aprila od 04.30 do 06.30 časova, a njega i vozilo policija je pronašla na parkingu u Ulici braće Podgornika u Banjaluci.

Dva dana ranije kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Lajšić je takođe hapšen zbog krađe auta.

Njega su su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici, oko 06.40 časova u Banjaluci zaustavili u Ulici Rade Kondića, dok je vozio VW  za koji je kontrolom utvrđeno da je ukraden 13. aprila ispred tržnog centra u mjestu Kozarac u Prijedoru.

Ukradeni automobil i osumnjičeni su tada bili predati policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor, a kada je nakon 24 časa pušten na slobodu ponovo se vratio “starom poslu”.

Inače ovaj Banjalučanin hapšen je i 10. aprila na području Novog Grada zbog sumnje da je dan ranije u Banjaluci ukrao automobil daevo.

Tada je policiji prijavljeno da je nepoznata osoba uočena u Ulici braće Jugovića u Novom Gradu i to kako izlazi iz kuće koja je u vlasništvu osobe iz Novog Grada.

On je našao ključ ispred kuće otključao ulazna vrata, ušao u unutrašnjost, a kada je izašao uzeo je ključ sa kod njega je pronađen i oduzet ključ od kuće dok je na području Novog Grada pronađeno vozilo za koje se sumnja da ga je prethodno ukrao na području Banjaluke kako bi njime došao krasti u Novom Gradu.

Osim krađa vozila prijedorska policija prošli mjesec teretila ga je da je za noć počinio tri krađe u tom gradu odnosno da je ukrao moped, elektro mašine i alat iz auta i pomoćnog objekta tokom noći između 11. i 12. aprila.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...