Search
Close this search box.

Britanci nisu zadovoljni: Izbjegavajte ovaj hrvatski grad

Podijeli članak:

​Britanci su česti gosti hrvatskih turističkih destinacija, ali sada su se počeli međusobono upozoravati da ovog ljeta izbjegavaju jedan hrvatski grad.

Naime, Britanci pozivaju jedni druge da izbjegavaju Dubrovnik zbog ogromnih gužvi koje su im, kako kažu, “isisale sav užitak putovanja”.

Novinski list “Mirror” podsjeća da su se u Dubrovniku snimale neke scene za popularna filmska ostvarenja kao što su “Ratovi zvijezda” i “Igre prijestola”, no navode i da su tokom turističkih mjeseci u ovom gradu gužve velike.

Jedan korisnik poplarne mreže Reddit upozorio je na ogromne gužve u Dubrovniku te utvrdio da se grad isplati posjetiti samo ako se možete nositi s tolikim gužvama.

“Posjetili smo puno lokacija u Hrvatskoj prije nekoliko ljeta, ali su bile krcate ljudima! Ne samo gradovi, nego i mjesta kao što su Plitvička jezera! Ali, s razlogom – ako možete podnijeti gužvu, isplati se otići tamo”, naveo je taj korisnik.

“Mirror” dalje piše da je Hrvatska, kao i njena obala, predivna za posjetiti, ali da je dugo na glasu kao prenatrpana zemlja.

Stručnjaci “Responsible Travela” navode da je “Dubrovnik postao sinonim za prenapučenost turistima”, a iz ove firme takođe navode da je “Dubrovnik i dalje jedan od najljepših gradova na svijetu s nevjerovatno slikovitim ulicama”. Ali, i dalje savjetuju putnicima da ne putuju u Dubrovnik u jeku ljeta.

“Pozicioniran je na jugu Hrvatske pa Dubrovnik ima većo broj najsunčanijih i najtoplijih dana u zemlji. U julu i avgustu temperature idu do 28°C, što gužve u gradu i na plažama pretvara u novu vrstu muke. Obilazak tokom toplotnog udara zaista nije zabavan”, navode, a prenosi “N1“.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...