Brišići kod Jajca: Sudar Peugeota 307 i Golfa 5 bez povrijeđenih

Podijeli članak:

U sinoćnjim satima, oko 22:30, u naselju Brišići na desnoj obali Velikog Plivskog jezera dogodila se saobraćajna nesreća koja je, na sreću, prošla bez težih posljedica. Nesreću je izazvao I.V. vozač Peugeot 307, čija je brza vožnje rezultirala sudarom s parkiranim automobilom Golf 5, koji je u vlasništvu D.M., piše Jajce Online.

Srećom, nema povrijeđenih u ovoj nesreći, ali očevidci tvrde da situacija nije bila tako bezopasna. Tvrdnje sugerišu da, da nije bilo Golf 5 koji je slučajno bio parkiran na tom mjestu, vozač Peugeota 307 bi napravio još veću štetu, možda čak i sa smrtonosnim posljedicama. Ispod same ceste, u tom trenutku, nalazilo se više osoba, čime bi se rizik od težih povreda i nesreća značajno povećao.

Pripadnici Policijske uprave Jajce brzo su reagovali na ovu nesreću i obavili uviđaj. Također su sproveli alko testiranje vozača Peugeota 307 kako bi utvrdili eventualnu vožnju pod uticajem alkohola.

This slideshow requires JavaScript.

Ovaj incident predstavlja  ozbiljan problem koji postoji u ovom dijelu lokalne ceste, naročito tokom noćnih sati. Mnogi vozači koriste ovu rutu kao svojevrsno trkalište, vozeći velikim brzinama duž stare pruge. Treba napomenuti da u blizini postoje brojne vikendice, te bi bilo kakav ozbiljniji incident mogao imati fatalne posljedice.

Mještani i lokalna zajednica pozivaju nadležne organe da poduzmu mjere kako bi se suzbilo bahato i opasno ponašanje vozača na ovoj cesti. Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao upozorenje i pokrenuti razne  inicijative kako bi se spriječile potencijalno ozbiljne nesreće u budućnosti. Bezbjednost svih učesnika u saobraćaju mora biti prioritet, a svi zajedno moramo raditi na tome da očuvamo živote i imovinu naših sugrađana.

Sigurnost na cestama mora biti naša zajednička briga!

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...