“Brat tužioca Kajganića uhapšen zbog krađe skupocjenog jaguara”

Podijeli članak:

Banjalučani Danko Kajganić i Aljoša Galić, koji su uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u krađu automobila jaguar u Odžaku vrijednog oko 100.000 maraka, nakon ispitivanja u Policijskoj upravi Orašje biće predati nadležnom tužilaštvu.

Neki mediji nezvanično prenose da je Kajganić brat od Milanka Kajganića, glavnog  tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te da Galić i on od ranije poznati policiji.

Kako je za “Nezavisne novine” potvrdio Zdenko Ćubel, portparol MUP-a Posavskog Kantona, osumnjičeni A.G. i D.K. terete da su počinili tešku krađu i biće predati postupajućem tužiocu Posavskog kantona.

Kako nezvanično saznajemo, skupocjeni automobil ukraden je u Odžaku nakon Uskrsa, a policija je prateći kamere utvrdila da je autmobil završio na području  Banjaluke. Takođe, saznajemo da se sumnja da je pomenuti automobil na području Banjaluke i Gradiške rastavljen u dijelove.

Sumnja se da su neki dijelovi ukradenog vozila ugrađeni u drugo vozilo koje je, kako saznajemo, oduzeto te će se izvršiti njegova provjera.

Banjalučane su u srijedu uhapsili pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka A.G. i D.K. osumnjičeni su za krađu automobila u Odžaku, a za jednom osobom se traga.

Navode da su policijski službenici PU Banjaluka u saradnji sa kolegama iz Gradiške, vršili su  operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela teška krađa izvršeno 13. aprila na području Odžaka, kada je ukraden jaguar.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se pored A.G., D.K., koji su uhapšeni, još jedna osoba za kojom se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, navode iz policije.

Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Banjalučka policija je po hapšenju kolegama u Odžaku predala u nadležnost i dalje postupanje A.G. i D.K., oduzete predemete i jedno vozilo.

Sve mjere i radnje preduzete su u saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.

(nezavoisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...

Samo četiri sata nakon što ste pojeli orahe ili popili orahovo ulje, poboljšali su...