Search
Close this search box.

Bračni par iz Rima pretučen i opljačkan, uhapšen državljanin BiH

Podijeli članak:

Lomljava stakla, očajnički vrisak i upad bande alarmirali su sinoć stanovnike rimskog kvarta Monte Sakro, a rezultat svega je teška provalna pljačka bračnog para koji su prvo pretučeni, a zatim i opljačkani.

U njihov stan je upala banda od šest osoba, a jedini koji je uhvaćen je Satomi Hadžović (28), državljanin Bosne i Hercegovine.

Naime, on je zajedno sa ostalima upao u stan u ulici Domeniko Kompareti, i to relativno rano, oko devet sati. Zanimljivo da su upali u stan u kojem je bilo više nego očigledno da su stanari tu, jer su sva svjetla bila upaljena. Čim su ušli, prvo su ženu udarili u glavu, a zatim su pretukli i njenog muža.

Komšije su čule buku i odmah pozvale policiju koja je došla u rekordnom roku, ali  prekasno da uhvate pljačkaše. Na licu mjesta su zatekli teško povrijeđeni bračni par, a ženu su odmah transportovali u bolnicu Umberto, zbog ozbiljne povrede glave i sve prognoze su neizvjesne. Upravo zahvaljujući komšijama policija je uspjela da uhapsi Hadžovića i to na osnovu opisa automobila kojim su pobjegli.

“Čuli smo vrisak žene, koja je bila očajna, odmah smo znali da se nešto loše dešava u stanu. Prvo smo pomislili na porodično nasilje, ali onda smo vidjeli pljačkaše kako bježe iz zgrade. Njih šestorica su skočili sa balkona i svi su pobjegli u različitim pravcima”, rekao je jedan od komšija.

Komšije kažu da je prizor u samom stanu bio užasan:”Krvi je bilo na sve strane, njena glava je rasječena i ležala je skoro u besvjesnom stanju. Muž je bio sav u podlivima i bolovima. Dok smo čekali hitnu pomoć da stigne, mislili smo da žena neće preživjeti, jer je izgubila dosta krvi”, rekao je jedan komšija.

Opljačkani čovjek je policajcima samo ponavljao da je on običan radnik i da od njega nemaju šta da ukradu. Policajcima je rekao da su im upali u stan dok su večerali. Ali, za njega je to bio toliki šok da nije ni vidio ko ga je napao, samo se sjeća da ih je molio da ostave njegovu ženu.

Ipak, jedan komšija je vidio automobil kojim su pobjegli pljačkaši nakon čega je policija krenula u potjeru. Hadžovića je patrola presrela nedaleko od mjesta pljačke. On je već poznat policiji jer je hapšen nekoliko puta i ima debeo dosije u policiji.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...