BPHARM JAJCE: Opremljena igraonica u Općoj bolnici Jajce

Privatna apotekarska zdravstvena ustanova BPharm sa sjedištem u Bihaću osnovana je 2012. godine, u vlasništvu je mr.ph Đenisa Šabulića.

Djelatnost ovog preduzeća osim lanca apoteka je i trgovina na malo medicinskim preparatima, kozmetičkim i toaletnim proizvodima. Iz godine u godinu povećavali su se prodajni kapaciteti, te trenutno njihov lanac broji 25 apoteka u FBiH, odnosno u tri kantona: USK, SBK i KS.

Krajem 2018. godine svoju poslovnu jedinicu otvorili su i u tržnom centru Bingo u Jajcu, da bi nakon dvije godine uspješnog poslovanja još jedna apoteka počela s radom. Ona se nalazi u neposrednoj blizini Opće bolnice Jajce, u ulici Baščeluci 2.

Na tržištu su prepoznati po svojim akcijama i popustima od čak 20 posto na veliki asortiman lijekova i dodataka prehrani u svim svojim poslovnicama. Ovaj popust bez ikakvih protekcija odnosi se na sve građane Jajca.

Osim uobičajnih aktivnosti, nedavno su se uključili u projekat opremanje igraonice na odjelu pedijatrije Opće bolnice u Jajcu. Zbog pandemije koronavirusa bila je upitna njegova realizacija, te je projekat bio zaustavljen u avgustu mjesecu prošle godine. Nakon što su se ukazale povoljnije prilike, pošle sedmice u saradnji sa partnerskom kućom Amsal opremanje igraonice privedeno je kraju.

Kako kažu, boravak u bolnici nikome nije baš toliko ugodan, pogotovo našim mališanima, pa je namjera ovog projekta upravo bila da im se olakša te učini lagodnijim i podnošljivijim boravak, ali i roditeljima koji ostaju s njima.

Iz BPharm-a su nam rekli da se zahvaljuju i građanima Jajca što su prepoznali kvalitetu usluge i odabrali upravo njihovu apoteku čime su indirektno i omogućili realizaciju ovog projekta za naše mališane kao i planiranje drugih projekata u budućnosti.

Njihova odgovornost, stručnost, pozicioniranost, pristupačnost, prilagodljivost na tržištu se odrazila na prepoznatljivost kod kupaca, tako da sada BPharm slovi za najpoznatijeg trgovca farmaceutskih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Svoju misiju ostvaruju kreiranjem zdravstvene strategije, stručnim kadrom i standardima dobre apotekarske prakse, jer VAŠE ZDRAVLJE JE NAŠA BRIGA, poručili su iz BPharm-a.

 

 

(Jajce Online)