Božić: Liga je ove sezone puno kvalitetnija, a Zrinjski uz Sarajevo najjači, Zvijezda me preporodila

Zrinjski je nastavio predstavljati svoja zimska pojačanja, a red je došao i na najmlađeg Matea Božića.

Zrinjski je nastavio predstavljati svoja zimska pojačanja, a red je došao i na najmlađeg Matea Božića.

Božić je dijete Zrinjskog, a ove zime se vratio u klub nakon dosta dobre polusezone u Zvijezdi iz Gradačca.

“Vratio sam se u svoj grad, u svoj klub. Tu sam proveo 12 godina, odrastao tu, bio sam kapiten u školi fudbala i ovo mi jako puno znači. Ekipa je stvarno super. Spoj iskustva i mladosti. Dobri mladi igrači su došli, a i stariji su tu već veliki igrači. Super su me prihvatili, kvalitet je uvijek na nivou i zato je Zrinjski svih ovih godina uvijek i bio prvak”, rekao je Božić na početku za Zrinjski TV.

Protiv Posušja je u pripremnoj utakmici dao gol, ali je onda uslijedila povreda koja ga je usporila.

“FIno je bilo krenulo do Posušja, dao sam taj gol, a onda imao problema s tetivom i pregibačem. Sada se vraćam i sve je u redu”, dodao je Božić.

Proteklu polusezonu je Božić proveo u gradačačkoj Zvijezdu, gdje je bio standardan član udarne postave. Odigrao je 14 utakmica i postigao jedan gol te se poptuno vratio u pravu formu.

“Bilo mi je super u Zvijezdi. Vratili su me i preporodili nakon povrede koljena. Ekipa je stvarno bila super, odigrao sam sve utakmice, bili smo stvarno kvalitetni, ali nismo imali sreće. Dolazak u Zvijezdu se ispostavio najboljim mogućim potezom za mene. Vidim da su se pojačali i mislim da mogu sada napraviti veliki posao”, ističe 20-godišnji fudbaler Zrinjskog.

Nastupao je Božić i za mlađe selekcije reprezentacije BiH sa dosta igrača koji danas igraju značajniju ulogu u seniorskom fudbalu.

“Tu su bili Đani Salčin, Rijad Sadiku, Armin Imamović, Stefan Santrač. Sve su to jako dobri igrači. Držali smo se do U-19 reprezentacije. Ja sam igrao po nižim ligama pa nisam ni mogao dobiti priliku u reprezentaciji, ali vidjećemo šta će donijeti vrijeme”, dodaje ofanzivni veznjak Plemića.

Ističe i da nikad nije prestao pratiti svoj Zrinjski i dok je bio u Hajduku i Vrapču.

“Zrinjski je meni glavni klub od svih klubova i pratim svaki mogući korak, svaku utakmicu. Bio sam tužan što se to tako desilo i što je Zrinjski šesti na tabeli. Svi smo navikli da je Mostar ponosan na Zrinjski i da je prvi na tabeli i bori se za Evropu, ali tu je opet dobra ekipa, dobri treneri i siguran sam da ćemo izboriti Evropu.”

“Liga je kvalitetnija puno ove sezone i puno klubova je u vrhu. Sarajevo se malo odmaklo, ali ostali su u 2-3 boda. Po meni je Zrinjski najkvalitetnija ekipa tu pored Sarajeva i svakako može izboriti Evropu”, zaključio je Božić.

KOMENTARI