Boris Savić: Spremni smo na sve i ne sumnjam da ćemo ostvariti plasman u Premijer ligu BiH

Boris Savić, mladi trener Rudar Prijedora, govorio je o pripremnom periodu i nastavku sezone u Prvoj ligi RS.

Boris Savić, mladi trener Rudar Prijedora, govorio je o pripremnom periodu i nastavku sezone u Prvoj ligi RS.

Rudar Prijedor je bio jedan dio priprema u Medulinu, a Savić je zadovoljan odrađenim poslom.

“Generalno možemo biti zadovoljni odrađenim pripremama, glavni dio priprema smo odradili u Medulinu i najvažnije je da nismo imali većih problema sa povredama. Trenutno, izuzev Matovića koji će jako brzo početi sa treninzima, svi su u trenažnom procesu”, rekao je 33-godišnji trener za klupsku stranicu, a potom je dodao:

“Što se pripremnih utakmica tiče, mislim da su pokazale da smo na dobrom putu, imali smo nekoliko utakmica sa, na papiru boljim ekipama, gdje smo, u najmanju ruku, bili ravnopravni. I dalje imamo mali problem sa realizacijom, ali mislim da će se i taj segment igre poboljšati kada počne prvenstvo”.

Prijedorski klub doživio je promjene u igračkom kadru, a Savića raduje veliki broj mladih fudbalera u ekipi.

“Ostali smo bez 6-7 igrača, ali smo doveli 4 igrača koja su sigurno pojačanja i smatram da smo u odnosu na jesen dosta kvalitetniji. Također, podmladili smo ekipu sa nekoliko juniora, od kojih će neki vjerovatno biti starteri i nemojte se iznenaditi ako budemo imali 6-7 igrača ispod 21 godine u početnom sastavu. Zaista me raduje veliki broj igrača iz omladinske škole kluba koji su tu i koji će imati važnu ulogu u ovom timu”, rekao je Savić.

Rudar Prijedor je trenutno lider na tabeli Prve lige RS, a cilj je plasman u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala.

“Naš cilj se zna, sigurno je da neće biti lako, čeka nas mnogo iskušenja, ali spremni smo na sve i ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj koji je zacrtan, a to je Premijer liga BiH”, rekao je mladi stručnjak i poslao poruku za kraj:

“Nadam se, prije svega, povratku navijača na tribine i da ćemo zajedno, ako Bog da, proslaviti plasman u Premijer ligu BiH”.

KOMENTARI