Boračka udruženja iz Jajca protiv poskupljenja komunalija

Podijeli članak:

Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine u Jajcu (OO PŠiPB JAJCE, OO SRVI JAJCE, ODB SB OO JAJCE, OO „ZB“ JAJCE , „JOB–UV“ OO JAJCE, OO „PL“ JAJCE, OO „PO“ JAJCE, „UL“ OO JAJCE) poslali su saopćenje na redakcijski u kojem piše:

– Poštovani,

obraćamo vam se sa zahtjevom da na sjednicama Općinskog Vijeća Jajce ne razmatrate predložene tačke-zahtjeve JKP. „ČISTOĆA I ZELENILO“ i „VODOVOD I KANALIZACIJE“ doo JAJCE, vezane za poskupljenje komunalnih usluga građanima, koji su apsolutno neopravdani u današnjim uslovima u kojima se nalaze naši sugrađani, boračke kategorije i penzioneri.

Molimo da iste Odluke ne donosite!

Saznanjima kojima raspolažete i koje su vama apsolutno poznate da je eventualni razlog navedenih poskupljenja usluga sljedeći: 1. Lažna demografska slika općine i 2.

Navedeno poskupljenje se želi iskoristiti za partikularno sufinasiranje predizbornih kampanja.

Navedeno poskupljenje je apsolutno neopravdano i nedopustivo iz razloga što kvalitet vode za piće ne zadovoljava minimalne norme ispravnosti ni 70%, a ukupne usluge i do sada su bile neopravdano preskupe u odnosu na cijene u lokalnim zajednicama na području našeg kantonu. Usluge odvoza smeća su na najnižoj razini i ne zadovoljavaju minimalne norme (odvoz jednom sedmično) čak ni po broju kontejnera.
Mi nemamo nikakve sumnje da će te činom poskupljenja usluga izazvati revolt i lančanu reakciju građana ove lokalne zajednice koja sigurno neće izostati, čak i odjavljivanja ovih usluga.

Mi vas smatramo direktno odgovornim za stanje koje će te izazvati činom poskupljenja komunalnih usluga, stoji u saopćenju koje potpisuje Husein Omerinović, predsjednik koordinacije.

Ovo saopćenje su poslali općinskom načelniku Edinu Hozanu i OV Jajce.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...