Search
Close this search box.

Biznis za drugo poluvrijeme: Pogledajte raskošnu vilu Džanana Muse koja se izdaje turistima

Podijeli članak:

Bosanskohercegovačka košarkaška zvijezda Džanan Musa, davno je postao sinonim za spektakularne utakmice i nezaboravne poteze na parketu. Međutim, malo je poznato da ovaj sportista posjeduje još jedan talent koji se ne tiče driblinga i trojki i spektakla ispod koša, Musa ima talent i za privatni biznis – hotelijerstvo.

Svoj ukus, kada je o dizajnu i arhitekturi riječ, koji je rezultat njegovog života u inozemstvu, pokazao je kada je javnost dobila uvid u njegovu luksuznu nekretninu na obali Jadranskog mora. Musa, zvijezda Real Madrida, inspirisan brojnim hotelima i vilama u kojima je boravio, odlučio je uložiti u svoj mirni kutak – vilu koju je nazvao po jednoj od najljepših bh. rijeka Uni.

Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com

Širenje biznisa

Ova impresivna vila, smještena je na padini Podstrane, u blizini Splita, i pravo je utočište za turiste željne mira i ekskluziviteta.

Kupovina luksuzne vile, samo je nastavak Musinih investicija. Već ranije, bh. mediji su objavili kako je bh. košarkaški internacionalac, uložio novac u BiH, odnosno pokretanje proizvodnje u Vitezu, te suvlasništva u kompaniji Derubis Caravans.

“Možete uživati ​​u miru i fantastičnom pogledu na more, planine, otoke i Split. Planine, more i vila garantiraju vam prekrasan odmor. Vila se također može rezervirati za proslave, događaje i foto aktivnosti. Dobro odgojeni kućni ljubimci su dobrodošli”, navodi se na njenoj oficijelnoj stranici.

Ovom poslovnom investicijom, Musa se pridružio listi svojih kolega koji su zarađeni novac u sportu uložili u kupovinu ugostiteljskih objekata, vila i hotela. Musa, kome je košarka neodvojivi dio života, očito razmišlja o drugom poluvremenu života, kada neće biti profesionalni sportista.

Džanan Musa, Foto: Instagram

Humanitarac i filantrop

Tri godine igranja u NBA ligi, u kojoj je zaradio 5,5 miliona dolara, Džanana Musu su učinile jednim od najbogatijih sportista naše zemlje koji igraju u inozemstvu. Ovome treba dodati i ugovor za Anadoulu Efes, gdje je za sezonu zaradio 900.000 eura, dok njegov dvogodišnji ugovor u Real Madridu, vrijedi tri miliona eura (1,5 miliona eura po sezoni).

Osim košarkaškog uspjeha, uz Musino ime, ide i epitet filantrope i humanitarca. Tokom karijere nebrojeno puta je pomagao lokalnim zajednicama u rodnom Bihaću i Sarajevu. Izgradio je dječije igrališta u naselju Nahorevo u Sarajevu, dva puta organizirao kamp na Bjelašnici za djecu do 14 godina, a obnovio je i košarkaško igralište u Bihaću.

Ranije je Forbes BiH pisao da je Musa aktivni donator Centra za nezbrinutu djecu “Duga” iz Kulen Vakufa. Donator je Merhameta u Bihaću i Sarajevu. Postao je aktivista i posjetitelj djece oboljele od raka, na klinikama u Zagrebu i New Yorku. Također je aktivista i promotor organizacije koja zastupa djecu oboljelu od Cistične fibroze u Sarajevu. Donira i svoje dresove na aukciju, za oboljele osobe kroz udruženje Pomozi.ba. Lista njegovih plemenitih postupaka ovdje se suigurno ne završava, i dobar je primjer mladog čovjeka koji društvenu osjetljivost i odgovornost stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

(Forbes BiH)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....