Jajce Online
GLOBUS

Bivši šef Radio Francea napokon progovorio o traču da je bio Macronov ljubavnik; Brigitte se jako uzrujala i razljutila

Mathieu Gallet, bivši šef javnog servisa Radio France, a inače deklarirani homoseksualac, progovorio je prvi put u javnosti o neutemeljenim glasinama da je tajni ljubavnik Emmanuela Macrona. Taj skandal, u razgovoru za The Times, Gallet je okarakterizirao kao odvratan, prenosi Jutarnji list.

Gallet (45) bio je na čelu Radio France kada se krajem 2016. prvi put počeli šuškati da se viđa s Macronom, tada nepoznatim bivšim savjetnikom Françoisa Hollandea koji je isplivao kao ozbiljan predsjednički kandidat.

Macron (44) u braku je s Brigitte Macron (69) od 2007. Tada buduća prva dama Francuske, priča se, silno se razljutila i uzrujala zbog glasina o navodnoj nevjeri svog supruga.

PROČITAJTE JOŠ:   Sergej Šojgu prvi put od početka rata stigao u Ukrajinu, podijelio odlikovanja za ‘junaštvo i nesebičnost‘, ali pravi razlog posjeta otkriva obavještajni bilten

Gallet, koji je u to vrijeme bio u vezi s 20-godišnjim studentom, rekao je kako vjeruje da su glasine ukorijenjene u mizoginiji i želji da se Macron, kojeg je susreo tek nekoliko puta, diskreditira kao predsjednički kandidat.

– Urotnici su si rekli; heteroseksualni muškarac ne može imati istinsku vezu sa ženom koja je 24 godine starija od njega, pa to znači da je gay. To je ideja koja se temelji na apsolutnoj mizoginiji – rekao je za The Times Gallet koji danas radi kao politički savjetnik. Tvrdi kako se u svemu tome osjetila i dobra doza homofobije.

PROČITAJTE JOŠ:   Vojni stručnjaci predviđaju: ‘Rusija će uskoro iscrpiti borbene kapacitete, ni jedna vojska svijeta ne može ovo izdržati‘

– Oni koji su stvorili ovu glasinu vjerovali su da će francusko društvo reći; ne, ne možemo izabrati gay predsjednika ili prikrivenog homoseksualca. Bili su uvjereni da će ljudi u sebi pomisliti ako skriva stvari o svom privatnom životu, on će sakriti stvari i od nacije – kazao je Gallot.

No javnost nije bila oduševljena glasinama i ipak je izabrala Macrona.

Ali što se tiče Galleta, on je od tada bio na meti stranih paparazza, postao je viralan na društvenim mrežama i predmetom beskonačnih tračeva, iako su strogi zakoni o privatnosti nametnuti francuskim medijima značili da je priča uglavnom ostala van lokalnih medija.

PROČITAJTE JOŠ:   Zelenski obećao u obraćanju naciji: Vratit ćemo sve gradove koje su zauzeli Rusi, naš duh nikada neće biti slomljen

Gallet, koji je pisao o tom skandalu u novoj knjizi “Jeux de pouvoir” (‘Igre moći’ u prijevodu), izgubio je posao ubrzo nakon što je Macron izabran, jer se otkrilo da je prekršio zakon o nabavi. Sada radi kao voditelj jednog startupa za podcast. U međuvremenu, Macron je u travnju izborio drugi mandat za predsjednika, prenosi Jutarnji list.

Povezane vijesti

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije o počecima korone u Wuhanu, povjerio se jednom političaru: ‘Dogodila se katastrofalna nesreća…‘

admin

Finska i Švedska predale zahtjev za članstvo u NATO-u

admin

Rusija: U potapanju Moskve poginuo jedan mornar, 27 ih je nestalo

admin