Search
Close this search box.

Bivši reprezentativac BiH kritikovao reprezentaciju: Musa i Đedović mu žestoko odgovorili

Podijeli članak:

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatko Jovanović kao gost u „Jao Mile“ podcastu kritički je govorio o reprezentaciji BiH, a na sve to su se oglasili brojni sadašnji i bivši reprezentativci.

Nekadašnji reprezentativac je kazao kako se reprezentacija kreira po nacionalnostima.

– Kada kažeš nekome reprezentacija, svi smatraju, to je ‘wow’. Ja sam tako kao klinac uvijek smatrao, ali kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao.

Ja sam i dan danas blizak sa ljudima u Savezu, ali vjerovatno si čuo, bio ti je Feliks Kojadinović u podcastu, kako se raspoređuju igrači, iz kojeg entiteta, koliko ove vjere, koliko one – kazao je Jovanonić, pa dodao:

– Ne možeš da selektiraš ekipu od 12 igrača za kvalifikacije ako ne rasporediš tačno, dajem primjer, četiri pravoslavca, četiri katolika i četiri igrača islamske vjeroispovjesti – dodao je Jovanović.

Prvi mu je odgovorio Nihad Đedović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

– Apsolutna laž! Neka dotični argumentuje ‘‘primjer‘‘ sastavljanja košarkaške reprezentacije BiH po principu četiri Bosanca, četiri Srbina i četiri Hrvata i stručnog štaba jedan Bosanac, jedan Hrvat i jedan Srbin ili kako već god. Neka nađe jedan roster gdje se ekipa sastavljala po odabiru ko je koje vjere i iz kojeg entiteta dolazi.

Neće naći, jer nema nikad nije ni bilo. Uvijek su bili pozivani isključivo najbolji bez ikakvog nacionalnog prefiksa niti je to o čemu dotični priča ikada bila tema u reprezentaciji, a imao sam priliku da igram mnogo godina za reprezentaciju i sa dotičnim baš to jedno njegovo reprezentativno iskustvo, napisao je Đedović na Instagramu i dodao:

– Bilo je milion mana, ali su svi dolazili igrati sa guštom i prelazilo se preko sitnih organizacionih problema sa osmijehom i šalom. Svi smo bili kao jedno, ali ova izjava dotičnog ili ti ga ‘‘primjer‘‘ je potpuna budalaština! Vrlo jeftina priča – kazao je.

Đedovićeva poruka na Instagramu. Instagram

Javio se i Džanan Musa sa porukom za Jovanovića.

– Pljuvati i govoriti o reprezentaciji BiH, za koju su između ostalog i igrao je jako neprofesionalno. Naša reprezentacija možda ima mane, ali za istu su uvijek igrali najbolji raspoloživi igrači – napisao je na Instagram storyju naš reprezentativac.

Musin odgovor na Instagramu. Instagram

Jovanović je nastupao za brojne klubove između kojih se posebno izdvajaju sarajevska Bosna, Igokea, tuzlanska Sloboda i Sparsi iz Sarajeva.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...