Bivši golman Zrinjskog: Imamo oštećenja na kući, spavao sam s porodicom u automobilima

Snažan zemljotres koji je u utorak zatresao Petrinju, Glinu i okolinu dobro je uzdrmao i brojne sportiste, pa tako i bivšeg golmana Zrinjskog Dinku Horkaša, trenutno člana Dinamo Zagreba na posudbi u Varaždinu.

Snažan zemljotres koji je u utorak zatresao Petrinju, Glinu i okolinu dobro je uzdrmao i brojne sportiste, pa tako i bivšeg golmana Zrinjskog Dinku Horkaša, trenutno člana Dinamo Zagreba na posudbi u Varaždinu.

Horkaš je iz Siska, gdje je doživio neugodne scene tokom jučerašnjeg dana.

“Da, imamo velika oštećenja po kući, kapa dimnjaka mi je pala u krov, pa je sve procurilo kad je kiša počela padati tokom noći. Onda smo imali i poplavu na spratu, ali smo sve nekako na kraju uspjeli sanirati”, rekao je Horkaš za 24sata.hr, a zatim nastavio:

“Dosta mi je tih potresa, cijele panike i svega, pa sada bježimo na more. Prevelik nam je strah biti sada kod kuće, potresi stalno drmaju i dalje, nije baš ugodno živjeti”.

Bivši golman Zrinjskog rekao je da je s porodicom spavao u automobilima.

“Spavali smo u autima. Brat i ja u jednom, mama i tata u drugom autu. Ali, znate kako je to, ne možete se baš normalno naspavati u automobilu. A čim vjetar malo jače zapuše, odmah pomislite da stiže novi potres, jako neugodna situacija”, istakao je mladi golman.

Kada je krenuo prvi i najjači zemljotres tokom jučerašnjeg dana Horkaš je bio kod kuće.

“Brat i ja smo bili u kući, on je spavao na spratu, dok sam ja dolje gledao televiziju. Ma odmah je nastala panika, potrčao sam na sprat prema bratu, sav se ‘izubijao’ po putu, pa smo oboje izašli van. I onda je nastala strka, mama i tata su bili na poslu, a nikoga nismo uspijevali dobiti. Užas”, kazao je golman Varaždina.

Horkaševa djevojka je iz Petrinje.

“Ma joj, ona živi tamo, srećom kuća joj nije pretrpjela nikakva oštećenja. Njezina kuća je malo povišenija na brdu, a i novija, pa je s njom sve OK. Ma sada svi, cijela moja obitelj i djevojka, idemo na more. Pripreme za novu sezonu mi počinju brzo, a ja se sada samo želim naspavati i konačno – istuširati. Valjda će tamo biti malo mirnije, ali cijela moja obitelj i ja smo dobro, to je najbitnije”, završio je Horkaš u razgovoru za 24sata.hr.

KOMENTARI