Search
Close this search box.

Bišćanin osumnjičen da je namjerno autom ubio sugrađanina ostaje u pritvoru

Podijeli članak:

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću donijelo je odluku da za još dva mjeseca produži pritvor Irmanu Žeriću, koji je optužen za krivično djelo ubistva.

Ovo je drugi put kako se njemu pritvor produžava, a u pomenutoj odluci je navedeno kako pritvor može trajati najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca.

U međuvremenu, očekuje se početak suđenja Žeriću za počinjeno krivično djelo.

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je ranije optužnicu Tužilaštva USK protiv Žerića, a njemu se stavlja na teret da je 30. juna 2023. godine u Ulici Hasan bega Biščevića u Bihaću, upravljajući automobilom fiat stilo namjerno udario Elvisa Bajramovića i zadao mu povrede od kojih je ovaj naposlijetku preminuo.

Optužnica ga tereti da je ovo krivično djelo počinio sa predumišljajem, te da se automobilom uputio iz pravca grada u naselje Sokolac, gdje je Bajramović živio, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali.

Kada ga je uočio na ulici, udario ga je prednjim dijelom automobila, nakon čega je oštećeni pao na haubu vozila i prednje vjetrobransko staklo, a potom i na asfalt, pa je tako zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo dan kasnije.

Žerić se potom odvezao s lica mjesta i kasnije je na društvenim mrežama slao poruke kako je Bajramovića udario automobilom i na taj način mu se osvetio.

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo USK je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza.

Zbog okolnosti koje izazivaju strah da bi osumnjičeni mogao ponoviti ovo krivično djelo, te zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, donesena je odluka kojom mu se za još dva mjeseca protužava pritvor.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka