Search
Close this search box.

Bilić: Dokazali smo nezakonitost, pratimo vas!

Podijeli članak:

Povodom dokazivanja nezakonitosti Komisije za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine Jajce putem društvenih mreža oglasio se Filip Bilić, tajnik OO HDZ 1990 Jajce.

Već duže vrijeme kroz medijske nastupe HDZ 1990 Jajce tvrdi da Komisija nije imenovana u skladu sa zakonom. U nastavku vam prenosimo njegov status u cijelosti:

– Već 176 dana dokazujemo i dokazali smo da je Komisija koja bira upravne odbore i skupštine u javnim ustanovama i poduzećima nezakonito imenovana i politički instalirana u svrhu da održi lopovsku praksu povlaštenog izbora stranačkih ljudi. Temelj transparentnog i odgovornog kadroviranja je debelo narušen jer “riba smrdi od glave”, sastav Komisije je nezakonit, odluke Komisije u ovakvom sastavu su pristrane, jedina kompetencija koju kandidati moraju imati je ČLANSKA ISKAZNICA.

Aktualna vlast mora preuzeti odgovornost i priznati da su uhvaćeni u lopovluku. Rok od 30 dana da raspuste Komisiju i imenuju novu, transparentnu i zakonitu, već je počeo teći.
Pratimo vas, poručio je Bilić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...