Bijesni Đoković: Ne razumijem ga, to nije fair-play i tako se ne ponaša na terenu

Podijeli članak:

Srbijanski teniser Novak Đoković kaže da se Britanac Cameron Norrie nije ponašao u duhu fair-playja te da ne razumije njegovo ponašanje u meču Mastersa u Rimu, koji je odigran danas.

U drugom setu Đoković je napravio rani break, da bi nakon toga 13. teniser svijeta uzvratio re-breakom, no način na koji je osvojio posljednji poen je izazvao bijes kod Đokovića.

Nakon duže razmjene i loše odigrane lopte Novaka Đokovića, Norrie je odigrao “drop shot”, u nastavku poena Đoković je visoko podigao lopticu na smeč Norrieju i okrenuo leđa, te krenuo nazad ka osnovnoj liniji jer je bilo jasno da će Britanac osvojiti poen i čitav gem.

MASTERS U RIMU

Đoković pobijedio Norrieja, Srbijanac mu neće oprostiti jedan veoma nesportski potez na meču

No, Norrie je pogodio Novaka koji se odmah okrenuo i dao do znanja Norrieju da je ljut i da mu sigurno u bliskoj budućnosti neće oprostiti taj veoma nesportski potez. I nakon meča je prokomentarisao taj potez.

“Gledao sam snimak kada me pogodio. Periferno me vidio, a za mene je taj poen bio završen. Koristio je sve što smije, uzeo je medicinski time-out, ali to nije fair-play. Tako se ne ponaša na terenu. Znam ga dugo, riječ je o dobrom momku, a ovakvo ponašanje ne razumijem, no tako je, kako je… On je donio vatru u meč, a ja sam samo odgovorio. Sve što se dogodi na terenu ostaje na terenu”, prokomentarisao je Đoković.

Taj potez Norrieja je još više motivisao Đokovića koji je do kraja seta napravio još jedan break i ukupnim rezultatom 6:3, 6:4 prošao u četvrtfinale.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...