BiH poražena u Austriji, nije pomogla ni velika podrška navijača

Podijeli članak:

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, poznata i kao “Zmajići,” suočila se s još jednim izazovom u kvalifikacijama za Euro 2025. godine. Na gostovanju kod Austrije, “Zmajići” su doživjeli poraz rezultatom 2:0, unatoč velikoj podršci oko 3.000 bosanskohercegovačkih navijača koji su bodrili mlade fudbalere u gradu Ridu.

Utakmica je započela obećavajuće za Bosnu i Hercegovinu, s mladim igračima koji su dobro parirali domaćoj ekipi u prvom poluvremenu. Međutim, sudbina se okrenula u svega dvije ključne minute. U 63. minuti, austrijski igrač Kverfeld postiže gol koji je doveo do vođstva Austrije. Samo tri minute kasnije, Bišof je udvostručio prednost domaćina, postavivši konačnih 2:0 u korist Austrije.

Nezaobilazno je spomenuti da su kod oba gola ključnu ulogu imale greške mladog bosanskohercegovačkog golmana Petra Zovke. Prvi gol rezultat je loše procijenjene situacije u kojoj se Zovko našao, dok je kod drugog gola lopta ispala iz njegovih ruku.

Ovaj poraz došao je nakon što je Bosna i Hercegovina u prvom kolu također izgubila, ali ovog puta od Slovenije rezultatom 2:1. Iako su “Zmajići” pokazali određenu snagu i potencijal, ovi uzastopni porazi stavlju ih u težak položaj u kvalifikacijama za Euro 2025.

Naši mladi nogometaši imali su veliku podršku sa tribina, ali ni to im nije pomoglo da dođu do povoljnijeg rezultata.

This slideshow requires JavaScript.

Bosanci i Hercegovci koji žive u Austriji cijelo vrijeme bodrili su naše reprezentativce i još jednom potvrdili da su uz naše sportiste i kada pobjeđuju, ali i kada gube.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.