Search
Close this search box.

BiH investitori šesti najveći ulagači u crnogorske nekretnine

Podijeli članak:

Bosanskohercegovački investitori u tri mjeseca u crnogorske nekretnine uložili 7,3 miliona evra, pokazali su podaci  zvaničnih institucija te zemlje.

Najviše novca za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori u prva tri mjeseca ove godine potrošili su, kao i lani, državljani Srbije i poduzeća iz te države – 14,6 miliona evra. Na drugo mjesto po ovom osnovu izbili su investitori iz Turske koji su u crnogorske nekretnine uložili 11,2 miliona evra, dok su Rusi s drugog pali na treće mjesto kupivši nekretnine za 8,05 miliona evra, pišu Vijesti.

Investitori iz SAD-a kupili su nekretnina za iznos od – 8,04 milijuna evra. Iz Njemačke je uloženo u vrijednosti 7,6 miliona, BiH  7,3 miliona, iz Švicarske 3,7 miliona, a iz Velike Britanije je 3,6 miliona evra.

Stranci su u preduzeća i banke u Crnoj Gori za prva tri mjeseca ove godine uložili 36,1 milion evra, što je za oko 11 miliona više nego za isto razdoblje prošle godine.

Investitori su najviše novca uložili u svoja preduzeća i banke u Crnoj Gori 20,3 miliona evra, zatim u nekretnine 14,6 miliona. Rusi su od ukupnih investicija najviše potrošili na pozajmice svojim poduzećima 23 miliona evra, zatim u kupovinu nekretnina osam miliona i kao investicije u svoja preduzeća i banke u Crnoj Gori 6,7 miliona evra.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Najbogatiji ljudi u Americi koncentrisani su u državama New York, Kalifornija, Teksas, Ilinois. Gotovo...

Ubjedljivo najviše problema imaće kompanija “Prointer ITSS”, poznata kao miljenik javnih preduzeća i institucija...

Najviše nesigurnih proizvoda, prema podacima Agencije za nadzor nad tržištem BiH, dolazi iz Kine,...

Četredestdevetogodišnji muškarac noćas je brutalno pretučen i ostavljen na ulazu u dvorište Doma zdravlja...

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH  je prohodna, a vozačima se savjetuje...

Dok je većini građana BiH plitak džep za ljetovanje u Turskoj ili Egiptu, a...