Bierhoff potvrdio da Sosa ipak ne može igrati za Njemačku, oglasio se i selektor Hrvatske

Borna Sosa neće zaigrati za reprezentaciju Njemačke. Iako je on sam odlučio da će Hrvatsku zamijeniti Njemačkom, od toga neće biti ništa.

Borna Sosa neće zaigrati za reprezentaciju Njemačke. Iako je on sam odlučio da će Hrvatsku zamijeniti Njemačkom, od toga neće biti ništa.

Potvrdio je to Oliver Bierhoff, tehnički direktor njemačke reprezentacije.

“Dobro smo analizirali čitavu situaciju, ali nažalost stvar nije pozitivna za nas. Nakon konsultacija s FIFA-om i naše želje da Borna postane član njemačkog nogometnog saveza, shvatili smo da za to postoje male šanse s obzirom na to da je prije nekoliko mjeseci izmijenjen statut. Borna je zanimljiv igrač koji ima ogroman potencijal i to ne samo zbog toga što ove sezone igra sjajno. Mi mu želimo sve najbolje u nastavku karijeri”, objasnio je Bierhoff.

Podsjetimo, mladi reprezentativac Hrvatske koji je nakon poziva njemačkog nogometnog saveza odlučio da više neće igrati pod grbom HNS-a svjesno je ušao u rizik postupka dobivanja FIFA-inog državljanstva koje mu je potrebno da stekne pravo nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Nakon što je objavljena vijest da mladi bek Stuttgarta ipak neće igrati za Njemačku, hrvatski selektor Zlatko Dalić je kazao:

“Žao mi je zbog dečka koji je očito imao krive savjetnike i donio je pogrešnu odluku. Mlad je, svaki čovjek griješi, a ja sam spreman oprostiti. Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez. Izgovoreno je puno laži u ovom slučaj i zato odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno. Poštujem tog mladog momka, to sam kazao i ranije. Poštovao sam njegovu odluku i dao sam mu punu podršku. No igranje za reprezentaciju za mene osobno je najveća čast, sportski vrh, a ne poslovna odluka. Za reprezentaciju se igra sa srcem i emocijama, a ne za novac. Mogu prijeći preko Sosine pogreške, ja nisam zlopamtilo niti sam mu zamjerio kad je odlučio ono što je odlučio. No sada je potez na Sosi, on mora igrati još bolje i nametnuti se igrama hrvatskoj reprezentaciji. Nisam čovjek koji bi uzeo Igoru Bišćanu povijesnu priliku da se plasira u četvrtfinale Eura. Sosi želim da nastavi s dobrim igrama, to je prvi korak. Drugi korak je odluka u kojoj će sudjelovati Hrvatski nogometni savez, kako se ne bi ponovilo sve što sam prošao zadnjih dana, a nisam pogriješio u nijednom koraku”, kazao nam je Dalić.

KOMENTARI