Search
Close this search box.

Bh. državljanin osumnjičen za prodaju 146 kg kokaina

Podijeli članak:

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja je u roku od nepunih godinu dana preprodala drogu ulične vrijednosti 12,5 miliona evra.

Jedan dio narkotika zaplijenjen je i tokom hapšenja osumnjičenih.

Ovom grupom upravljali su zatvorenici, 26-godišnjak i 27-godišnjak koji služe kazne u zatvorima Hirtenberg i Sonberg. Prema saopštenju Policijske uprave Donje Austrije, ostali osumnjičeni su šest muškaraca i dvije žene, a riječ je o državljanima BiH, Austrije i Srbije.

Inače, do razbijanja bande je došlo tako što je 27-godišnjem zatvoreniku, koji je sa ostatkom grupe komunicirao putem kriptovanih telefona, oduzet telefon i policija je stupila u kontakt sa 30-godišnjim državljaninom BiH, koji je uhapšen prilikom pokušaja prodaje dva kilograma kokaina, vrijednog 57.000 evra. Prema saopštenju Uprave policije Donje Austrije, za ovog 30-godišnjaka postoji sumnja da je tokom proteklog perioda preprodao čak 146 kilograma kokaina.

Kako prenose austrijski mediji, grupa je navodno ukupno prodala 164 kilograma kokaina, 2,5 kilograma heroina, 25 kilograma amfetamina, 18,5 kilograma biljke kanabisa, 113 grama metamfetamina i dva kilograma ketamina između jula 2023. i marta, 2024. u Donjoj Austriji, Gornjoj Austriji i Beču. Ulična vrijednost ovih narkotika je 12,5 miliona evra.

Inače, istražioci tvrde da se ova grupa nije bavila samo preprodajom droge. Oni se sumnjiče i za najmanje pet provala u banke i benzinske pumpe na području Beča. Upravo tokom jedne pljačke su i uhapšeni 26-godišnjak i 27-godišnjak, koji su se nalazili u zatvoru i preko kojih je policija došla do ostatka grupe.

Austrijski mediji podsjećaju da je samo prije nekoliko dana razbijena banda sa Balkana, kojom je upravljao državljanin BiH i Austrijanac, hrvatskih korjena iz zatvora. Njihova grupa je na području Štajerske, Koruške i Beča preprodala drogu vrijednu 5,2 miliona evra.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Najbogatiji ljudi u Americi koncentrisani su u državama New York, Kalifornija, Teksas, Ilinois. Gotovo...

Ubjedljivo najviše problema imaće kompanija “Prointer ITSS”, poznata kao miljenik javnih preduzeća i institucija...

Najviše nesigurnih proizvoda, prema podacima Agencije za nadzor nad tržištem BiH, dolazi iz Kine,...

Četredestdevetogodišnji muškarac noćas je brutalno pretučen i ostavljen na ulazu u dvorište Doma zdravlja...

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH  je prohodna, a vozačima se savjetuje...

Dok je većini građana BiH plitak džep za ljetovanje u Turskoj ili Egiptu, a...