Search
Close this search box.

Bh. državljanin osuđen na 10 godina zbog šverca 345 kilograma droge

Podijeli članak:

Regionalni sud u Lincu osudio je danas državljanina Bosne i Hercegovine (35) na 10 godina zatvora zbog šverca 325 kilograma droge, u period od 2019. do 2023. godine.

Iako je optuženi priznao sve što mu se stavlja na teret, njegov advokat je pokušao da umanji njegovu ulogu u švercu navodeći da on nije bio nikakav narko bos, već taksista iz Salcburga koji je švercom finansirao svoju ovisnost.

Međutim, kako se moglo čuti danas na sudu, pronađeni dokazi i poruke ukazuju da je on, ipak, bio jedan od glavnih organizatora šverca. Naime, u skladištu gdje je pronađena droga, policija je našla i mašinu za brojanje para, ali i skupe satove te ostalu luksuznu robu. Inače, ovo nije prvo suđenje protiv članova ove organizovane grupe; njegov brat i saradnici već su osuđeni na nekoliko godina zatvora.

Austrijski mediji prenose da se državljanin BiH teretio za organizovanje šverca 320 kilograma kanabisa i 25 kilograma kokaina, koji su od ljeta, 2019. godine pa do proljeća, 2023. godine tajnim kanalima transportovani iz Slovenije u Austriju. Konkretno, državljanin BiH, koji je danas osuđen, teretio se da je još dodatnih 15 kiograma kanabisa kupio u Beču. Drogu je držao na nekoliko lokacija, a zatim je preprodavao drugim dilerima i dugogodišnjim klijentima.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....